Porucio bih model sa dutyfree islanda, ali me zanima sledece... posto vidim da pri slanju stave vrednost 35$ kako bi carinu i takse zaobisli, pretpostavljam da u zavisnosti od carinika koji pregleda, moze da se desi da mi opale carinu na neku njihovu vrednost od 300$ ako procene na toliko? Je l' neko od vas uspeo da zaobidje takse?
U pravu si za to da mozes natrcati na minu na carini...
Reci ti njima da ti fino stave fakturu sa pravom cenom kako ovi nasi ne bi fantazirali. Pripremi se da platis takse, pdv, carinu...Ja sam probao dva puta da ih preveslam i nije islo, obrao sam bostan. Sto ne znaci ako meni nije poslo za rukom da nece tebi.
Ako ide fedexom iliti nekom drugom brzom postom carinu izbeci neces...samo regular airmail radi posao, mada meni eto nije ni to pomoglo.
“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.” J.Clarkson
Pozdrav. Da li je neko kupovao preko sajta Discount Watches | Men's, Women's Brand Name Watches at Discount Prices ? Imate li iskustva sa ovim sajtom? Sigurnost, pouzdanost? Hvala.
Ne znam koliko je ovaj deo foruma aktivan, ali ukoliko neko zna, molio bih da mi odgovori da li ima iskustva u porucivanju sa sajta jomashop.com ?
Kupovao sam oko Nove godine. Stigao je za 6 dana, doduše u Englesku, troškovi dostave 59$, toliko je mislim i za ostatak Evrope. Proveri da li na vrednost porudžbine imaš i dodatne troškove carine i poreza.
Hvala ti na brzom odgovoru. Meni je na sajtu izbacio 40$ za transport i shiping. Posto je sat 96$, tu bi bio negde na granici, carina se naplacuje za vrednost vecu od 150e. A porez moram svakako platiti. Nasao sam SNN079P2, sat mi je veoma lep, a ovde traze preko 200e i plus su neki dileri sa dosta negativnih komentara tako da bih pre rizikovao sa ovim jomashopom.
Poslednja ispravka: Nemanja Todorovic (9.4.2016. u 20:00)
trenutna kolekcija:
Titoni Airmaster Ref. 93963 S-005Doxa Sub 300t Aquamarine Ref. 840.10.241.10
Grand Seiko SBGA211 Snowflake
Zenith El Primero Classic Cars Ref. 03.2046.400/25.C771
^Mislim da hoce da naruci sat u Austriju.
Bookmarks sajtovi