joj, ne secam se ali cini mi se da sam video i taj. Ja sam isao za klasicni tricompax moonwatch. On je oko 600k rsd
joj, ne secam se ali cini mi se da sam video i taj. Ja sam isao za klasicni tricompax moonwatch. On je oko 600k rsd
Pozdrav, gde kupiti casio GWM5610-1?
Pogledaj u bomar i kod jokica. Imas i na kp lika koji ih svercuje
Nema ni bomar ni jokic na sajtu, a sverc komerc bih izbegao
Da li je neko skoro naručivao sat koji mu je dostavljen DHL-om? Da li i dalje važe ovakvi uslovi?
Naime, kontaktirao sam https://yema.com/, i dobio sam odgovor da šalju za Srbiju preko DHL-a, bez naplate troškova slanja (free shipping). E sad, da li i ako je free shipping (oni plaćaju dostavu), ja treba da platim tu naknadu koju DHL naplaćuje (je naplaćivao) za carinjenje sata?
Casio AW80-1AW | Seiko SNKS09K1 | Casio W800-H | Seiko SPC131P1
| Orient Ray II | Citizen BM7390-14E | Citizen NJ0100-11E | Casio MTP-1381L-7AVDF |
Sve sto je preko 50€ podleze carini od 10% i pdv-u na to od 20%. Znaci dodajes 30% na cenu otprilike. Da si placao shipping i to bi uslo u carinu, a ovako, bice bez toga.
Drugar porucivao na slican nacin Christopher Ward-a.
Ti placas taj deo svakako, ako treba da se carini. Posiljilac samo placa transport, sve oko uvoznih dazbina je na tebi...osim ako ne salju sa pre-paid porezom i carinom, ali mislim da to nije ovde slucaj.
| Orient Ray II | Citizen BM7390-14E | Citizen NJ0100-11E | Casio MTP-1381L-7AVDF |
U slučaju da je vrednost paketa bez poštarine veća od 50e, plaća se usluga dhl-u da odradi carinjenje za tebe. Ne znam da li je fiksna cena ili ne, meni je par puta bilo oko 3000 dinara, ali i paketi su bili slične vrednosti. Valjda je to špedicija.
Mislim da možeš i sam da uradiš samo treba da im kažeš.
Pozovi njihov call centar da potvrdiš, meni su par puta pomogli
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Otprilike, to je to. Dobio sam odgovor od DHL (veoma brzo), a isti glasi:
"Poštovani,
Ukoliko Vam pošiljka stiže na ime fizičkog lica, a vrednost same pošiljke prelazi 50EUR shodno tome podleže uvoznom carinjenju.
Prilikom carinjenja nastaju sledeći troškovi, trošak carine, PDV-a kao I usluga špedicije DHL-a 3240,00 RSD koja je nezavisna od troška transporta koji ste platili kako bi se pošiljka dovezla do Srbije.
Pozdrav,
Customs Contact Group Clerk"
Bookmarks sajtovi