Evo sveža poruka (jutros stigla) od FedEx-a. Oni još više cepaju nego DHL
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Evo sveža poruka (jutros stigla) od FedEx-a. Oni još više cepaju nego DHL
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Oni su jos gori, iako je konkurencija za najgoreg tesna. Nakon sto se udje u proceduru, i jedni i drugi odgovaraju tek za dan-dva na svaki mail. Ako treba da se razmeni par mailova sa formularima i podacima, lako moze procedura da se rastegne na nedelju dana.
Uz to, ovi flying cargo su mi zadnji put falsifikovali fakturu da bi me ocarinili vise. Kad sam se bunio, rekli su mi da im je carinik naredio da to urade. Japanci poslali uredno fakturu na tacan iznos koliko sam platio sat, overili, pecatirali...da bi ovi napravili neku miki maus fakturu koju kao deca da su pravili, na kojoj je veci iznos. Originalna faktura je nestala i ova nova je ukljucena u carinsku dokumentaciju. Objasnjenje im je - nasli su tu vecu cenu na netu, pa ono, sto da je ne stave. Da sam ja falsifikovao nesto, isao bih u zatvor, a ovako je skroz ok.
Kakvi su sa brzinom dostave kad ide preko DHL-a=? Da li je brža dostava, ili isto kao i kada se naruči sa creation watchesa sa besplatnom dostavom 20-40 dana od dana naručivanja?
Casio AW80-1AW | Seiko SNKS09K1 | Casio W800-H | Seiko SPC131P1
| Orient Ray II | Citizen BM7390-14E | Citizen NJ0100-11E | Casio MTP-1381L-7AVDF |
Preko DHL i FedEx do Beograda stigne za 2-3 dana i onda jos nekoliko dana napred-nazad sa njima da se popuni papirologija i da se ocarini. To moze da potraje jos 3-4-5 radnih dana.
Ne znam, ali pretpostavljam da je naknada za carinjenje po jednom paketu, ma koliko satova bilo unutra, ako su na jednoj fakturi. Mada, to je moja pretpostavka. Možete da im napišete mejl sa pitanjem, i vrlo brzo će vam odgovoriti.
Taman sam se "naoštrio" da naručim Laco Augsburg, i u cenu sata uračunao dodatni trošak od 3.240,00, kad na njihovom sajtu vidim da šalju preko FedEx-a, što znači dodatni trošak od 1.560,00 dinara.
Poslednja ispravka: mezzano (8.6.2021. u 8:18)
Casio AW80-1AW | Seiko SNKS09K1 | Casio W800-H | Seiko SPC131P1
| Orient Ray II | Citizen BM7390-14E | Citizen NJ0100-11E | Casio MTP-1381L-7AVDF |
Placa se po paketu, provereno u praksi
Meni je fedex naplatio 5.500 din i kažu da je to ne vezano za carinu, ustvari toliko naplaćuju svoju uslugu. Bar je toliko bilo pre par godina kada je meni nešto stiglo od preko. Bolje zovi fedex da te ne iznenade kao mene.
Omega rules !!!
Teddy Baldassarre https://www.teddybaldassarre.com/
Poštovanje,
Ima li neko iskustva sa kupovinom preko prodavca iz linka? Na te cene piše da su
"Taxes and Shipping Applied at Checkout", da li ti znači da nema dodatnih troškova?
Konkretno me zanimaju Orient satovi, i da li možete da mi date neki predlog gde bih najpovoljnije prošao sa njima?
Unapred hvala!
Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka
To samo znači da će tek kad staviš u korpu i dođeš do koraka kad treba da platiš, tad će izračunati poštarinu i poreze (ako je moguće). Za neke zemlje može da izračuba porez i carinu, za Srbiju - teško.
99% da će ti naplatiti porez i carinu u našoj pošti (okvirno još oko 30%)
Iskreno, za ovaj sajt nisam čuo. Ja sam naručio sa orientuhren.de, iskustva su podeljena na ovom forumu. Ja sam ok prošao ali bilo je par članova koji nisu, pretraži forum.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Poslednja ispravka: eee (12.6.2021. u 13:15)
Bookmarks sajtovi