Svaka cast momci na brzim odgovorima! zahvaljujem se Vladanu,Vladi,Zenith-u,Darku )) Darko- svidja mi se tvoj ukus ali mi je mnogo vise sportski, ovaj koji nameravam da kupim mogu uglavnom da uklopim sa raznom odecom, a ujedno je i sportski tip sata. ) E, sad' nije jasno to sa obimom zgloba tj. velicina narukvice, da li kada se narucuje sat moze da se naruci odgovarajuca dimenzija narukvice?
Nismo mislili na velicinu narukvice bar ja nisam mislio to je velicina odnosno precnik sata uglavnom je izrazen u mm i to bez krunice pa sad ja ne znam koji je tebi obim zgloba, veliki sat na malom obimu zgloba ne izgleda bas lijepo kao ni obratno a sto se tice duzine ona je uglavnom standardna i svima odgovara.
Nadam se da sam pomogao
Da malo preciziram drugi deo Darkovog odgovora.
Dužina narukvice jeste standardna ali da bi odgovarala,najčešće se mora skratiti na potrebnu dužinu.To možeš uraditi i sam,ako imaš malo iskustva.Ako ne,onda će ti svaki časovničar to uraditi ili besplatno ili za neku simbiličnu cifru(100-200 dinara).
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Da da da nismo se razumeli ) pa obim mog zgloba je 18 e, sad sta ako je npr narukvica manja?
Tesko da je manja.
Obicno su narukvice za obim zgloba do otprilike 20-22, tako da ces morati da je skracujes.
Poslednja ispravka: RUS (12.3.2013. u 0:01)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Pa da, nego razmiljam ima lik jedan koji ima svoj forum i narucuje preko Ebay-a razmiljam ako ne budem nasao kod nas ne znam da l' da narucujem preko neta, nemam nikakva iskustva sa Ebay-om ali mi je rekao da je zabranjeno prodavanje replika, pojma nemam burazeri da l' je to pametan potez.
E bay ti je jedna velika pijaca. Ruku na srce 100 x uređenija nego Limundo i KupujemProdajem. Preko E bay a se uglavnom plaća paypal om. Mnogi ne šalju robu za Srbiju, zato što kod nas još uvek nema paypal a.
Većina nas na forumu a i uopšte kupuje robu preko Intesine internet kartice. Kod kupovine robe preko interneta se gledaju sledeće stvari
- da li je sajt proveren
- da li su cene o.k.
- da li se poštarina plaća
Za početak i prvu internet kupovinu ti preporučujem
- da izvadiš Intesinu internet karticu (ujedno da ti odrade i ugovor za dolare !!!)
- tvoj prvi internet sat bi mogao da bude neki jeftinii Edifice sa
Edifice Watches - Watchhubs
da vidiš kako to izgleda i radi u praksi. Kao što sam rekao na početku. To bi bio tvoj "prvi" sat kupljen preko interneta
Poslednja ispravka: vlada.t1 (12.3.2013. u 8:49)
Apsolutno se slazem.Prvi sat kupljen preko interneta nikako,ali nikako,nikako ne sme da bude neki skup sat!!!!
Cisto da vidis kako ide procudura oko toga pa posle je sve i vise nego jednostavno.
"Mi pravimo stvari koje ljudima ne trebaju,zato proizvodjac satova ne sme da ima prejak ego"- Jean-Marc Jacot
Zasto ne sme da bude skuplji???
Prvi sat koji sam porucio preko interneta je kostao cini mi se negde oko 700$(nisam tacno siguran ima nekoliko godina). Neki Tissot, posle mesec dana sam ga prodao burazeru, to nije bilo to sto sam ja hteo.
Ako se uzima preko proverenog prodavca i ako znas sta hoces, zaista ne vidim razliku da li je u pitnju sat od 30 ili 330e.
Sta bi bilo da na primer covek hoce da kupi Stowu, a pre toga nije kupovao preko interneta?
Da mu kazemo da ne kupuje, zato sto pre toga nije kupio jeftiniji sat.
Mislim, ne treba generalizovati stvari, sve zavisi od slucaja do slucaja.
Poslednja ispravka: RUS (12.3.2013. u 11:50)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Bookmarks sajtovi