Gde u Srbiji se moze kupiti neki povoljan navijach, bar za dva sata?
Videh na Amazonu da postoje modeli za 50ak dolara. Koliko je isplativo naruciti to direktno u Srbiju?
Gde u Srbiji se moze kupiti neki povoljan navijach, bar za dva sata?
Videh na Amazonu da postoje modeli za 50ak dolara. Koliko je isplativo naruciti to direktno u Srbiju?
Imas ih u BPM radnjama. Model je za jedan sat i cena je oko 3500 din.
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
Da, i ja sam nedavno video da daju 50% popusta na taj navijac. U pitanju je neki Fossil-ov za koji ne mogu da pronadjem specifikaciju, odnosno koji rezim rada podrzava. Ima prekidac za navijanje u oba smera, ali me zanima u kakvom rezimu (koliko radi, a koliko miruje).
Mada mozda cu ga stvarno kupiti, najvise zbog cene, jer me iskreno mrzi da se zezam sa narucivanjem iz inostranstva.
Ako budem kupio, postavicu opis i specifikaciju koju cu sam napisati jer ne dolazi uz njega (provereno).
jel taj navijac sa popustom 3500din ili je 1750din?
znam da je bio 7, tako da je verovatno 3500 sa popustom
to je navijac samo za jedan sat jel tako? koliko treba on dnevno da radi da bi sat normalno funkcionisao? interesuje me i to za navijanje u dva smera,sta se time postize ako moze neko da mi pojasni? nadam se da ne postavljam glupa pitanja ali stvarno nemam pojma nista o navijacima a pre neki dan sam kupio prvi automatik.
Navijac u BPM cini mi se kosta 3990din, uz pitanju je kutija za jedan sat, pristojno izgleda, braon koza.
okacicu i ja koju sliku kada je kupim.
Da, osim ako nemaju nesto novo u ponudi.
Zavisi od brzine rotacije ali obicno je potrebno 600-800 obrtaja da bi se sat potpuno navio.
Neki satovi se navijaju samo u jednom smeru pa ako imas takav model bitno je da navijac moze da menja smer rotacije da bi odgovarao satu.
Paki ce detaljnije o ovoj kutiji jer je on kupio pa zna detalje. Sto se tice navijanja u dva smera, to je pre svega za mehanizme koji imaju tu opciju da se navijaju u dva smera, a postoje i oni mehanizmi koji se navijaju u smeru suprotnom od kazaljke na satu.
Vecina satova se navija okretanjem u smeru kretanja kazaljke na satu. I msilim da pomenuta kutija ima samo tu opciju navaijanja u smeru kretanja kazaljke na satu. Ukoliko imate drugi sat, onda je potrebno da ga staviti obrnuto(tj sa druge strane) i mehanizam ce se navijati.
ps pretece me @tiha
koliko je to vremena tih 600-800 obrtaja? hvala na odgovorima i ocekujemo opis kutije Paki
Bookmarks sajtovi