Dok traje izrada masine za stampanje cifrara (zapravo klasicna tampon masina ali mnogo manjih dimenzija i pre svega dizajnirana samo za stapmanje/restauraciju cifrara),da ne bih dosadjivao majstoru ne najavljenim posetama,a postalo je ocigledno da je covek vec poceo da ludi od mene i mojih zahteva,latio sam se drugog posla.Naime,kako sam polako poceo da zatvaram krug alata primetio sam da jedne jako bitne stvarcice nam.A to je masinca odnosno presa za zatvaranje poklopca i postavljanje mineralnih i armiranih pleksigles stakla.Nakon duge pretrage,ili sam nalazio na profesionalne ili na amaterske masinice koje su mi izgledala da kazem neadekvatno.Zato sam odlucio da je napravim.Trenutno je u fazi izrade kalup koji ce posluziti za formiranje u silikonskom pesku i na kraju za izlivanje od celika.Napravicu par slicica do sad postignutog samo da se osusi polijester...
Dan555,to je upravo sto ja pravim,samo nije sa sistemom poluge vec navoja.Ona sluzi za postavljanje stakala mineralnih i pleksiglas sa unutrasnjim metalnim prstenom ali i zatvaranje onih kucista koja se zatvaraju poklopcem pod pritiskom.Naravno modle nisu iste,za stakla se koriste silikonske a za poklopce aluminijumske,mada mogu i silikonske da ne bi doslo do ostecenja,ali ako se radi pazljivo,nema brige.Imas na Ebay-u da ih kupis zasebno ili zajedno za masinom kao u ovom slucaju...
Evo par slicica (POGLEDATI POST ISPOD),izrada se odivja u kotlarnici,pa enterijer cine zalihe ogreva za koji sam nasao drugu namenu.. Inace,nemoj da vas zavarava trenutni izgled,kada se uklopi sa ostatkom delova,nece podsecati na ono na sta mog mladjanog burazera podseca...
Bookmarks sajtovi