Imam gornji sat, bivši vlasnik je vjerovatno podešavao datum u noći kad ne smije, interesira me dali je popravak moguć i dali je skup?
Imam gornji sat, bivši vlasnik je vjerovatno podešavao datum u noći kad ne smije, interesira me dali je popravak moguć i dali je skup?
Mislim da ti samo neki časovničar može dati te informacije
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Ostavi bolju sliku ili neku referencu sata koja sat bliže određuje - npr da preko toga saznamo koji mehanizam je unutra. Možda onda neko sa većim znanjem da odgovor. Nije za sve mehanizme boljka menjanje datuma u tom nekom intervalu.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Ovo bi trebalo da bude ETK 6602 kalibar. To je Seagull ST 2527. Ne verujem, da postoji časovničar, koji raspolaže sa rezervnim delovima. Možda, da se preko neta kupi potpuno novi kalibar i da se zameni. U svakom slučaju, takav sat je bolje probati poručiti direktno od Seagulla. Andre Belfort je preradio ovaj kalibar, a pošto je predstavnik sa crne liste proizvođača, sve je moguće. Možda uopšte nije pravi ST nego nega lokalna prerađevina. Takvi satovi se prodaju tako, što se postavi cena od oko 1500 $, koja je precrtana a pored se nalazi podatak o 90 % Disountu.
Da, to je AB-4410, kalibar ETK 6602. Od 1 do 9 ide normalno, s 9 preskoči na 00, krene na 01, ide odmah na 11. Tada radi do 14 kad opet preskoči na 25 i tada radi normalno do 00.
ETK 6602
Čiji je to mehanizam?
Napisao sam gore, da se radi o Seagullu ST 2527. To je osnovni kalibar, koji je na Andre Belfortu prerađen sa Open Face displeyem na poziciji 6.
Bookmarks sajtovi