-uuhhh... meni ova cela tematika samo probudila maštu. Mogao bih i ja iz Wenger-a izbaciti kvarcnu etu (kojoj inače ne radi datum i nema ključ i krunicu) i ubaciti neku mehaniku. Nije to loše, jer ga i onako nikada nebih bacio na prodaju...
Što neko već reče, ja sam već video na skupu "Vuk-as" satove i veoma mi se dopao taj brend . E sad, što sam malo skeptičan prema kvalitetu istih, to je drugo. Treba se držati zlatnog pravila foruma "važno je da se tebi svidja" !
Vukas , meni se dopada tvoja zanimacija, te ću pogurati malo tvoju priču sa par kućišta i cifera. Veliki Pozdrav !!!!
Daj, bre backa da nadjemo neku mehanicku ETU da gurnemo u Wengera kad je vec felerican
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
......ajd da probamo, ko ga šiša. Možda i ispadne neki simpatični mehaničar !
Hmmm, ta operacija mu dodje kao da iz auta izbacis glupavi, traktorski dizel i ubacis sofisticirani BMW V8 biturbo iz M3 :-)
E sad, po onim mojim definicijama, ne'am pojma gde to spada
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Radovi u toku.
Light konverzija, ništa brušenje, ozbiljne prepravke itd.
Znači, nije tutorial kakav planiram nego je iskrslo samo od sebe i ispalo zgodno kao uvod.
Ovako bezbolnu prepravku može da napravi... pa, gotovo svako.
Dva neispravna džepna sata, jedan je obezbedio cifer (hmmm, mogli su i bolje da ga odštampaju ali šta je tu je, ipak je to Darwil) i balans a drugi sve ostalo (Unitas 6498) i jedan quartz Madison od 44mm. Trošak: Darwil 1240 + Gifa (u nekom lotu od 5 - 6 komada) 1500 + 800 (za quartz) = 3540 (oko 30e). Nedostatak: Madison nije čelično kućište (a iskreno sam se nadao da jeste), ko mi je kriv - nisam pitao na vreme. Za utehu, lepo je što ima poklopac na navoj.
Višak delova, poslužiće nekad.
Sklopilo se samo od sebe... dubina i dimenzije kućišta, pozicija cifera i mehanizma... Šta preostaje da bi išao na ruku: fiksiranje mehanizma (plastikom), kraćenje osovine ključa, verovatno i zamena krunice (zbog naleganja na rukavac i dihtovanja), uklanjanje tahimetar skale (šmirglom) sa distancera oko cifera jer je neprimerena, kaiš i... to je to.
Nešto kao proba...
PS Da ne baksuziram ali nešto nalik blagom osmehu se pojavilo ispod brkova dok sam ovo stavljao na ruku.
Eh kako to izgleda lako kad ti opisujes.ja retko koji poklopac smem da skinem sam a kamo li sta drugo.vrlo zanimljiv rad.
pa pazi realno ovo je super! touchmeter ne moze da se ukloni?
Bravo, mogao bi da pocnes i serijsku proizvodnju.
Bookmarks sajtovi