Ovu temu postavljam jer me je inspirisao jedan tekst na nekom stranom sajtu dok sam na poslu malo kopao po internetu i gledao šta se može uraditi sa satovima.
Naime, čovek je uzeo dva sata u lošem stanju, koja podsećaju na ove sa slika.
Na oba sata su kućišta bila dobro očuvana, ali su ciferi i kazaljke bili loši. Na satu A je skinuo rđu sa kazaljki, ofarbao ih u plavo, a malu sekundaru u crveno. Potom je u sat A stavio cifer sa nekog trećeg sata. Cifer je morao malo da iskroji kako bi pasovao, sve to strpao u kućište A i dobio nešto što podseća na jedan model IWC-a koji sam video ovde na forumu.
Postupak sa drugim satom je bio sličan, ali je cifer skinut sa nekog pilotskog i dobijen je sat koji podseća na simin ticino.
Nažalost, pošto sam to gledao na poslu, nemam link, pa sam stavio fotografije satova koji podsećaju na pomenute babe pretvorene u devojke.
Zanima me da li je neko od forumaša to radio, bilo u sopstvenoj režiji, bilo kod časovničara i kakva su iskustva, kako to izgleda u praksi i tome slično. Naravno, ovde ne mislim da klasično budženje kao što rade prodavci na pijaci, već na postupak koji bi odražavao ličnu kreativnost.
Nemam nijedan krš na kome bih ovo isprobavao, niti hirurško-časovničarskih ambicija, tako da se ne morate bojati za moju malu kolekciju
Bookmarks sajtovi