Drugar ima ovaj sat i ne radi mu stoperica,kao ni sekundara.Sat nije otvaran,pa ga zanima kakav je kvar u pitanju.Probao sam da izvucem krunicu i da resetujem stopericu na "0",ali nista.Ako moze neka dijagnoza,ovako na nevidjeno.
Hvala.
Drugar ima ovaj sat i ne radi mu stoperica,kao ni sekundara.Sat nije otvaran,pa ga zanima kakav je kvar u pitanju.Probao sam da izvucem krunicu i da resetujem stopericu na "0",ali nista.Ako moze neka dijagnoza,ovako na nevidjeno.
Hvala.
može biti svašta
ako se skazaljke nimalo ne pomaknu može biti neispravna zavojnica-šula ili el blok
ako skazaljke barem malo mrdaju onda je mehanićki kvar
CUBUS ORIENT CASIO ROMANSON SEIKO PULSAR LORUS
MEEX KENNETH COLE MAREA POLICE
Hvala ti Wachmag na odgovoru.Videce da ga odnese kod casovnicara,ako ga ne proda takvog u medjuvremenu.
Pozdrav.
probaj izvuc krunicu i upri oba dugmad drzi zajedno donji ti je za sekundaru a gornji za veliku kazaljku od stoperice
Probao sam to sto kazes i nista.Ne znam sta je uradio,ja sam pomogao koliko sam mogao i znao,a on ce verovatno da ga nosi kod casovnicara.Hvala u svakom slucaju.
Pozdrav.
to mu nece bit problem vjerujem da je baterija losa inace ti satovi dosta crpe bateriju ima alarm stopericu sta se vise funkcija koristi to baterija prije crkne.
ja sam ima isti problem sa swatch nije tija maknit kazaljke od stoperice i zasta bi do ponoc za 15 pri pomicanju datuma urar je reka da je mehanicki kvar na kraju je sve bilo do baterije od 30 kuna .
Bookmarks sajtovi