..anegdota sa jednom eminentnom casovnicarskom radnjom.
Naime za casovnicarsku radnju sam saznao na forumu i nakon mnogo procitanih pohvala odlucio sam da je posetim. Poneo sam dva sata koja sam rasturio u cilju da nadjem kvar. kvarove sam pronasao ali delove nemam. Jednom satu nedostaje incabloc feder (bio polomljen) a drugom satu rubinski sfericni poklopac incabloc-a (rubinsko leziste je tu no poklopac je izgubljen davno pre mene). Kada sam zamolio ljubaznog casovnicara da mi pomogne tako sto ce mi prodati ta dva dela , dobio sam odgovor.
Delove nije moguce pronaci , no ukoliko rasklopljene satove ostavim u radnji bice popravljeni po ceni servisa. Dakle tada je delove moguce pronaci - zanimljivo zar ne? Ponudio sam mu treci sat koji skidoh s ruke potpuno ispravan i precizan da servisira njega po punoj ceni a za ova dva da mi ipak proda delove (nisam trazio poklon) opet sam dobio zanimljiv odgovor. Rado ce mi srediti sva tri sata po punim cenama servisa. Nakon razmisljanja koje je trajalo milioniti deo sekunde sam se zahvalio na ljubaznosti i predusretljivosti i izasao iz radnje. Na zenunskom starom buvljaku sam sledece nedelje za 100 din pronasao neispravan sat koji je istovremeno imao i feder i poklopac koji su mi nedostajali te sam kompletirao oba sata. Iako sam vazduhoplovac po profesiji nakon ove posete casovnicaru aktivno razmisljam da postanem srpski casovnicar.
Ovaj put je mozda neumesno da navodim gde sam bio i kod koga te to necu ni uraditi, no porucujem hobistima casovnicarima - cuvajte se majstora!
Bookmarks sajtovi