Pokusavajuci naci na internetu manzete naletio sam na milijun vrsta ali naravno i milijun cijena koje su nerijetko iznosile i vise od iznosa koji bi ja dao za industrijski proizvod koji se štanca na kile. Nisam imao namjeru dat 100tinjak dolara za malo bolje ili pak 20tak za losije manžete.
To mi je dalo ideju da si probam sam napravit manžete iskorištavajuci oca za lemljenje(ja probao ali ipak sam njemu ostavio bolji je ) i moje skromno znanje te dva ne upotrebljiva satica, od bakinog sata i jos jednog koji sam nasao doma a slucajno iste velicine.
Stalno sam odgadjao izradu i na kraju danas mi pukne film odem u garažu i evo vraga ......
Jedan mehanizam je Caravelle watch 6UA 17 J ovaj ukraseni bakin , a drugog ne mogu razvrstat vidim jedino F3 i 17 J , nebitna stavka ali eto informacije radi.
Ovako su izgledali mehanizam i manžete u početku ,slikano u garazi pod neonskom lampom pa su slike malo cudne boje.
Nakon ulaska u garažu naravno priprema manžete za rezanje i priprema mehanizma za lemljenje. Nisam sve poslikao ali evo ovako je to izgledalo otprilike.
Malo me namucilo fiksiranje obadva dijela jer cim dotaknem lemilicom od toplote se razdvoje pa padne ali onda sam skužio da na maloj lemilici postoje držači
Uspjesno izvrsen zadatak , jos je trebalo malo oturpijat lem na mjestima gdje je ostao malo bockav.
Evo ga gotovooooo..... sa radom u garaži , idemo u toplu kućicu vidjet kako ce to izgledat u stvarnosti.
Konačan proizvod, made in Garaža by Otac i Sin
LP nadam se da vas nisam previse udavio a dao vam ideju za ubijanje dosade doma .
Rezultat i zadovoljstvo sto ste nesto stvorili ne moze nitko platit, nikakav ebay ili što drugo , vjerujte mi ...
Bookmarks sajtovi