Pozdrav svim ljubiteljima satova i mehanike evo danas jedan veoma koristan savet i uputstvo kako namestiti krunicu koja je spala ili je ostecena . Postupak je veoma jednostavan i rezultat je efikasan .
Pa da pocnemo
na ovoj slici vidimo jedno kuciste stablo krunice koje sav vec zaspanao u alat za fiksiranje krunice , naime ovaj alt se korist u puno svrha jedan od njih je recimo poliranje sitnih delova ili ovako nesto mada kao sto sam rekao ima razlicitih primena .
Slika pokazuje pripremljeno stablo i krunicu , predhodno ako se radi o novom stablu krunice treba izmeriti duzinu stabla koji izlazi iz kucista i ako je potrebno skratiti , sa finom smirglom ivice novog stabla obraditi i vrh mal taostriti pritom voditi racuna da gevinda stabla ima lep pocetak , kad je sve pripremljeno i obrisano dolazi do leplenja za to koristim LOCTITE sa visokom tvrdcom
ne znam da li ovako nesto ima kod vas da se uzme ali mislim da ima .Nakon jako male kolicine nanosenja LOCTITE , zavrcemo krunicu na stablo i
sledi postupak susenja oko 2 sata , nakon toga je krunica opet na svom mestu i vas ljubimac je spreman za nosenje
Bookmarks sajtovi