Pozdrav svim ljubiteljima satova i mehanike evo danas jedan veoma koristan savet i uputstvo kako namestiti krunicu koja je spala ili je ostecena . Postupak je veoma jednostavan i rezultat je efikasan .
Pa da pocnemo
na ovoj slici vidimo jedno kuciste stablo krunice koje sav vec zaspanao u alat za fiksiranje krunice , naime ovaj alt se korist u puno svrha jedan od njih je recimo poliranje sitnih delova ili ovako nesto mada kao sto sam rekao ima razlicitih primena .
Slika pokazuje pripremljeno stablo i krunicu , predhodno ako se radi o novom stablu krunice treba izmeriti duzinu stabla koji izlazi iz kucista i ako je potrebno skratiti , sa finom smirglom ivice novog stabla obraditi i vrh mal taostriti pritom voditi racuna da gevinda stabla ima lep pocetak , kad je sve pripremljeno i obrisano dolazi do leplenja za to koristim LOCTITE sa visokom tvrdcom
![]()
ne znam da li ovako nesto ima kod vas da se uzme ali mislim da ima .Nakon jako male kolicine nanosenja LOCTITE , zavrcemo krunicu na stablo i
sledi postupak susenja oko 2 sata , nakon toga je krunica opet na svom mestu i vas ljubimac je spreman za nosenje
![]()
Bookmarks sajtovi