395Likes
-
Re: Kako napraviti kaiš za sat
Danas je prava retkost da neko želi (makar putem maila) da podeli svoja znanja, tako da veoma cenim ljude koji to urade i ovako javno na forumu. Nailazio sam na vrsne majstore koji žele da svoje znanje zadrže samo za sebe, ali u današnje vreme kada se to sve može naći na internetu to je nemoguće.
Zato svaka čast sofronije, ako šta mogu pomoći sa svojim skromnim znanjem tu sam.
-
Hvala joker.
Ja na netu nisam uspeo naci ponude za manje alkice, kopce, nitne, snalice... Poneko nabavi ali za odevne predmete a to je u pravilu vece pa ne odgovara. Prepravka ispadne komplikovana zbog materijala i onda petljanje na novoj izradi a to bas i nije zabavni deo posla. Moguce sasvim da to neko nabavlja i ustaljeno isporucuje majstorima ali se ne pojavljuje na netu jer i majstori zanatlije postadose rariteti. Zalud se prisecati sta je sve nekada bilo za nabaviti... podrazumevalo se da ima, cudo da nema ali eto sada smo tu gde jesmo...
-
Ajd',sad,neću ispasti mnogo pametan,ali možda nekome posluži.
Ako vam se desi (dok ste van kuće) da kod kaiša od ovakvih materijala (bez obzira da li ste ih sami napravili ili kupili na pijaci za 150 dinara) se pojavi bockanje kože (obično na delovima gde su spojeni) ili dođe do ''paranja'' tkanine po rubovima-prva pomoć može biti običan upaljač.
Jednostavno to mesto vrlo kratko zagrejete plamenom i pritiskom tela upaljača ga ''ugladite''
-
Ah, da... To je odlična tehnika za doterivanje do finesa. Stvori se čvrsta ivica koja je skoro neuništiva.
Ja to često koristim ali za mašne i moju dekoraciju...
Pozz!
-
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 15
-
-
-
Re: Kako napraviti nato kaiš( po Sofroniju)
Poreklo gurtni, ha-ha stradali decji ranci.Mada je ubistvo naci snale za kopcanje.Sto se tice MK2 modela bice za koji dan obecavam
-
Re: Kako napraviti nato kaiš( po Sofroniju)
Gospodin Đorđe Šovljanski između ostalog proizvodi metalnu galanteriju za tašnare i obućare. Ne znam koliko radi prodaju na komad ali ne košta ništa da ga nazovete.
Sovljanski-Spona – Tašnerski program
Tags for this Thread
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi