395Likes
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Re: Kako napraviti kaiš za sat
Covek je cudo. Sa onakvim sapama logicno bi bilo da bude kovac, drvoseca ili neko slicno domacinsko zanimanje. Ali on ode u filigran.
Hvala brate Sofronije.
-
-
Stariji član
- Reputacioni uticaj
- 18
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Ex, ova maldez. Nikako sve dame, ko bi to preziveo, nego samo one koje pitas. I naravno koje mozes da prosvercujes da ti gospodja ne padne u iskusenje da vezba pucanje.
-
Malo zastoja, obaveze kao da ne poznaju nikoga drugog, ali stiglo se ponesto na velikom odmoru.
Jos malo tekstila za drustvo u cosku i one koje zateknu terenska zbivanja pa im u uniformi malo nezgodno da se bore sa klasikom od kaisa.
Asketska military udobnija kombinacija bez mnogo petljanja kopcama i sl. I za kucista satova sa hrom/nikal zastitom mozda malo uputnija kombinacija.
Malisa iz West End Watch je od nabavke bio izazov za resavanje kaisa. Precnik sata od 36mm sa ciferom od 27mm se malo gubio na mojoj ruci pa je bio neophodan dodatak da se istakne ono sta bi trebalo. Osovinica u lugovima terala u ocaj jer je kruta veza a i odstojanje do kucista sata, od malo vise od 1mm, je limitiralo izbor koze. Da ne duzim, stradala futrola pistolja jer je unutrasnja koza bila tanja i taman da se progura kroz prostor izmedju osovinice i kucista. Bilo muke dok se sklone postojeci konci i na kraju ostade "materijala" gotovo u milimetar za rezervnu varijantu podloge na kaisu. Bez obzira sto je u alat za izradu ukljucen i jedan specijalni deo, prava ne gresku nije bilo i to na prvom pokusaju sa kozom kao materijalom. Dragocena pomoc Corel-a je nametnula utisak da u ovoj situaciji nisu pozeljni stepovi, pogotovu ne beli, jer bi bilo previse detalja koji bi maleni cifer ugusili i izgubila se osnovna stvar za vojni sat.
Kako god, ja iskoristih taj silni materijal a na sta lici sve to, evo pred vama.
Ostade prva ideja za podlogu nerealizovana, supruga kao da nesto sluti pa nesto cesto kontrolise torbe i cizme.... neka, olistace suma uskoro Mislim, hajducija je cudo.
-
Stariji član
- Reputacioni uticaj
- 18
-
Odlicno brate Sofronije,ODLICNO.
-
Svaka....svaka čast. Sve prelepi komadi. Prosto ne znam koji je posebniji i lepši . Samo bez zastajkivanja, mislim.....ovaj.... ni slučajno ne pipaj kočnice nego gas do daske šinko Sofronije.
Iskreno,
"mali iz tridesetih"
-
Stariji član
- Reputacioni uticaj
- 18
vas dvojica ako cete u zezanje molim da se racuna da ja jos imam satova kojima je
hladno (goli i bosi, nema kais, nema podloska, udarila kriza...)
-
kolega zagore,
hvala tebi ali nemoj da "peglas vazduh" nego daj malo u "petlju", "zvono",.. piloti su odvazni ljudi spremni na izazove. ono jes' da imam nesto tih peruski ali kao pratilac u eskadrili bih radije da ti cuvam ledja a ti napred .
pugo
ja bih radije da malo trosim diskove i paknove nego da u brzini izletim iz krivine Ustvari, ja se drzim onoga "velika je nesreca kada covek ne zna sta hoce, a prava katastrofa kada ne zna sta moze". Tu nesrecu sam malo ublazio odlukom da hocu da ostanem sa satovima, katastrofu smanjujem time sto eto stalno iskusavam sebe pokusavajuci da uradim ponesto sto bas i nije u skladu sa mojim radnim iskustvima. odlicno odradjen zanatski posao je malo umetnicko delo a ja na ovim zadnjim "delima" odlicno znam sta nije dobro ili mi se ne svidja kako sam uradio. jednostavno, samo jedan pokusaj osmisljavanja ideje i prva provera spretnosti. Posebno - tuga jedna kako nam se izgubi zanatstvo, preostali majstori kao rariteti, preovlada kung fu sistem sa sve top menadzmentom ...
lugercino
taj torbak sa satovima sto si nakupio se ne nosi kod segrta hobiste vec kod poste skrenes desno pa dalje znas. i...ostani normalan kao i do sada jer ima nas sto smo pisali majstoru pre skoro godinu dana pa ni komentara ni termina, valjda zbog navale likova na rehabilitaciji.
Tags for this Thread
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi