cek,cek.. ko ne zna !
e hajde kupi drveni sat pa da vidimo. imam jedno parce od tresnje, polirano, samo da da se opravi cekiranje ali to mora da vidim kazaljke i ostalo zbog dizajna. obruci i premaz protiv zizka gratis
sada videh.... vladane, dobro ti ovo. samo ovde jedan rabadzija, sa osnovnim sredstvima primerenim vremenu, ima obicaj da ogrebe staklo na satu pa to treba imati u vidu.
razmatra se varijanta drvenog poklopca preko stakla sa natpisom "protivgrebni". mislim, kada vec imamo "protivudarni" da i mi damo doprinos u srba je ta tehnologija primenjena davno na onim drvenim solanicima a u medjuvremenu tehnologija obrade drveta uznapredovala pa mislim, ovaj... i to..jel.
jos kada bi se neko ukljucio u projektantski tim pa da se razradi traveller varijanta. znas ono, u odredjeno vreme otvori se poklopac i iskoci kukavica sa onim "kuku, kuku,kuku"! i ko da se ne probudi da je ucutka
razdracao sam jednu torbu za kaise a samo blebecem. nastavite vi, ja cu da cutim. kada luger kaze da cutim, ja cutim. jednom sam tako cutao i usta nisam hteo da otvorim ! umalo nisam umro od galdi ! pricajte vi al' ja JOK !
Juce stize komandirac i potpuno neocekivano me toliko osvojio svojim ciferom, mada nisam ljubitelj posalica na ruski nacin, da sam gotovo odmah pozurio da nadjem parce koze za njega. Zuta boks koza je izgubila na glasanju i ponovo se nametnula ona mat dim varijanta kao neodoljiva za ovu pricu. Uglavnom, sinoc sve "odeljano", jutros prvi nevesti "majstorski" rad na rucnom prosivanju konca. Zaista se ne mogu setiti kada sam sebi i dugme usio pa je ovo vec bio pravi podvig koji je realizovan bez zrtava, hocu reci ubadanja iglom i slicnih stvari. Ovaj put nije angazovana cak ni trecina onog "specijalnog" alata a alkice su ponovo upale u pricu zbog jedne sitnice koja mi se nije svidela na uobicajenim postavkama kaisa sa podlogom. Obicno ta podloga toliko ukruti kais, ili ga dovede u "kifla" poziciju da sat tesko ostaviti kutijom na dole vec se mora odloziti na stranu ili na staklo. Malo razmisljanja i sve je upucivalo na onu "home" varijantu alkice. Na probi se pokazalo da sat potpuno normalno legne na podlogu, kaisevi se opruze i problema nema. Na ruci jos manje problema a alkice uradjene od manjeg precnika zice da ne odvlace paznju sa cifera, ostatak kaisa bez stepa jer mi se i ovaj jedan ucinio sasvim dovoljnim za nekog vojnika kome i namenjen ovaj sat. O podlozi se moze razmisljati i na drugi nacin a ostalo je na ovoj varijanti ponajvise zbog krunice koja se namestila na 2h.
Ne znam kako to vama izgleda ali, priznajem, ovaj starko me nesto bas kupio na prvi pogled.Tesko to objasniti....
da, ona kozna "uska" podloge na kojoj je alkica se lepo izduzi kada je sat na ruci. ovako je koza nova i tek savijena pa se vraca u taj svoj polozaj ali i pokazuje vezu sa alkom.
Poslednja ispravka: sofronije (23.2.2013. u 16:34)
cuti, pusti ga da sleti. znas kakvih gurtni unutra, pa sat na tabli,...
nego, upalo ovo "prilozene slike" jer sam ocigledno malo i trapav. hteo ja to vukasu, posto imao nekakvu ideju, da urucim podsetnik ako mu ukus uklapa u ovako vec od nekog predlagane opcije. to je od kaisa torbe. ima sve i samo ga secne na potrebnu duzinu, protera iza iglice i zakuje nitnu pa vozi dalje. nije bas za dugi rukav ali hajd' da ne petljam o ukusima
sutra ce dorada na ovom. primio sam se na iglu mogu samo da upropastim, nista strasno...
Bookmarks sajtovi