Nisam,jer nisu imali dovoljan broj polaznika da bi to imalo smisla. Inače već 4 god.radim kod drugara u časovničarskom servisu.![]()
Omega rules !!!
Hvala na odgovoru
Ja dugo već radim u očevoj radnji, servisiram sve mehaničke satove i čisto sam hteo da imam neki sertifikat ili majstorsko pismo, ali ovo u Oxfordu mi deluje baš smešno a pismo više ne može da se uzme koliko ja znam.
Postoji mogućnost da se polaže majstorsko zvanje kao stari zanat časovničar,pa onda možeš da ostaneš u okviru paušalca. Verovatno bi tom prilikom dobio neki sertifikat da si položio. Znam da je jedan kolega tako uradio i da su mu na testu dali da napravi "lastin rep",da bi dokazao da je majstor. Tako mi je bar on to rekao. Inače sam mašinac po struci,tako da mogu da napravim šta god. Kada sam se ja školovao nije postajao smer časovničar,nego je postojao smer tehničar precizne mehanike i u okviru toga su spadali časovničari,zlatari,i majstori za precizne mašine. Samo jedne godine i to pre nekih 20-ak godina je to bilo,su otvorili jedan razred baš za časovničare , ali pošto nisu mogli da organizuju praksu za sve njih već sledeće godine je to ukinuto. E baš ta jedna generacija je bio i ovaj moj drug,koji drži tu radnju. On kaže da od tog njegovog razreda samo su on i još jedan lik nastavili time da se bave.
Poslednja ispravka: don Alberto (danas u 9:37)
Omega rules !!!
Bookmarks sajtovi