Strana 3 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 21 do 30 od ukupno 35
Like Tree88Likes

tema: Kako regulisati mehanizam uz pomoć Android telefona

Član Avatar korisnika esdy_11192
    Član od
    8.12.2009.
    Lajkovi
    652
    Reputacioni uticaj
    22

Određen forumom Re: Kako regulisati mehanizam uz pomoć Android telefona

Na predhodnoj poruci je clan objasnio sve oko programa

Citat krstin kaže: Pregled poruke
    Jedan clan me je putem pp pitao za malo objasnjenje, pa evo i ovde fotka koju sam nazvrljao u paintu. Mozda nekom nije jasno.

Prilog 61578

P.S. - Spectrum Type, ako je sat otvoren i glasniji, izaberite db. Ako je sat zatvoren, cini mi se da je bolje Power.

I kad merite, sacekajte malo da se smiri, minut...
    bezbi likes this.

Stariji član Avatar korisnika bezbi
    Član od
    19.9.2010.
    Lajkovi
    1897
    Reputacioni uticaj
    41

Moje drugo pitanje je, posto je tesko uskladiti mehanizam u vise pozicija, u koju poziciju tacno staviti sat i koliku frekfinciju staviti, posto ce sat, ukoliko se stavi npr. sa ciferom na gore i podesi se tacna frekfencija(npr.18000), sat ce malo kasniti u bilo kojoj drugoj poziciji?

Saradnik Avatar korisnika krstin
    Član od
    18.11.2011.
    Lajkovi
    8322
    Reputacioni uticaj
    290

Napraviti kombinaciju posmatrajuci pozicije cifer gore, cifer dole, krunica dole, krunica gore. Na ruci je najvise u poziciji krunica dole.
    esdy_11192 likes this.

Časovničar Avatar korisnika watchmag01
    Član od
    7.8.2008.
    Lajkovi
    750
    Reputacioni uticaj
    48

postoje puno težih stvari koje se trebaju napraviti kod regulacije prije samog podešavanje točnosti .Ako ih napravite kako treba podešavanje točnosti je najlakši dio.
    krstin likes this.
    CUBUS ORIENT CASIO ROMANSON SEIKO PULSAR LORUS
    MEEX KENNETH COLE MAREA POLICE

Član
    Član od
    16.10.2013.
    Lajkovi
    99
    Reputacioni uticaj
    12

Pozdrav svima, javljam se nakon nekih deset dana od kada sam uz pomoc ove aplikacije pokusao namestiti tacnost 2 casovnika.

Prvi casovnik je stari ruski START iz 1969te . on radi na 18000 a u pozicijama cifer gore podesio sam vrednost 18002, cifer dole 17995 i krunica dole 18001. Nosenjem na ruci svaki drugi dan sam dobio sledeci rezultat. sat je za nekih 8-9 dana ubrzao u odnosu na "atomic-clock.org.uk" 40 sekundi.

Drugi casovnik - cortebert sa mehanizmom unitas 6326 koji radi na 21600 sam nakon podesavanja dobio rezultat, cifer gore 21603, cifer dole 21598 krunica dole 21602. nosenjem na ruci svaki drugi dan dosao sam do rezultata - sat je brz 10 sekundi na 24h . dogadja se da preko noci kasnjenje opadne na 6 sekundi u odnosu na "atomic-clock". uglavnom jos uvek oba sata nisu dostigla 1 minut ubrzanog pokazivanja na 8-9 dana od podesavanja.

Kontrolu sam vrsio i uz quartz casovnik Festina 16275 koji je takodje ubrzao u odnosu na atomic clock 3 sec za 8-9 dana.
    ukoliko ubrzavanje starta i corteberta uporedim sa navedenom festinom ono je manje za 3 sec dnevno dakle nekih 6-7 sec dnevno.

Satovi su inace bili brzi nekih nepunih dva minuta na 30h rada. Pitanje za iskusne: da li sam postigao iole zadovoljavajucu tacnost mojih "pokusnih kunica" i da li ovi rezultati mogu da imalo opravdaju koristenje ove aplikacije.

hvala

Časovničar Avatar korisnika watchmag01
    Član od
    7.8.2008.
    Lajkovi
    750
    Reputacioni uticaj
    48

na google play pušten app za reguliranje satova TICKOPRINT 1.0 VER
    esdy_11192 likes this.
    CUBUS ORIENT CASIO ROMANSON SEIKO PULSAR LORUS
    MEEX KENNETH COLE MAREA POLICE

Član
    Član od
    16.10.2013.
    Lajkovi
    99
    Reputacioni uticaj
    12

da li je neko od znalaca isprobao mozda TICKOPRINT 1.0 VER ?

Član
    Član od
    16.10.2013.
    Lajkovi
    99
    Reputacioni uticaj
    12

wildspectra

pokusao sam pronaci neki posredni pokazatelj na ovoj aplikaciji koji bi mogao donekle reci nesto o "beat error-u"
    listajuci forum i preko PP pa jos malo YT na primeru zidnog sata sam shvatio koliko je bitan beat error a na ovoj aplikaciji ga nema.

ko se igrao sa ovim, video je na spektogramu tri kazaljke , crvenu, zelenu i plavu. posto plava pokazuje prosek u 5sec nju sam posmatrao. uzeo sam jedan Helvetia casovnik kojem je potreban servis da se poigram s njim. svakako ce kod majstora. kada sam merio u polozaju cifer gore nakon nekog vremena crvena i zelena kazaljka su mirovale zazidane u polozaj -25 sec a plava je oscilovala levo desno milimetar. pomerajuci polugicu za podesavanje "beat error" primetio sam da se oscilovanje plave kazaljke povecava i smanjuje a "zubici" koji pokazuju otkucaje se zbijaju u nepravilne grupice i rasporedjuju pravilno. namestio sam polugicu u polozaj u kojem plava kazaljka vise nije oscilovala nego je stajala mirno. polgicu za kasnjenje i ubrzavanje mehanizma nisam pomerao, ostavio sam da u tom polozaju kasni 25sec kao i ranije.

da li je moguce da sam ovim nacinom smanjio beat error?

Stariji član Avatar korisnika bezbi
    Član od
    19.9.2010.
    Lajkovi
    1897
    Reputacioni uticaj
    41

Watchmag, da li nam u kratkim crtama mozes reci koja su to podesavanja pre podesavanja tacnosti?
    I sta predstavlja BEAT-ERROR?

Član
    Član od
    16.10.2013.
    Lajkovi
    99
    Reputacioni uticaj
    12

watchmag ce sigurno napisati bolje i strucnije. clan sima je strucno objasnio takodje. ako moze pomoci ja sam uz pomoc zidnog sata shvatio sta je beat error. zidni sat stoji na zidu i radi tacno. kada ga nakrivite na jednu stranu on i dalje radi tacno ali sad se vec cuje da u jednu stranu kuca jace a drugu slabije. dakle radi nekako nepravilno. daljim nakrivljivanjem sata u istu stranu sat je radio strasno. kuca jako pa tiho , tako sam ga mucio ceo jedan dan , i dalje je pokazivao tacno vreme i na kraju je stao pre negoli se odmotala opruga do kraja. vracanjem sata u vertikalan polozaj sat je poceo da radi pravilno. eto to je beat error nadam se. pomeranjem polugice za beat error na rucnom casovniku dobija je efekat krivljenja zidnog sata na zidu.

nadam se da nisam shvatio suvise pogresno ovaj slucaj.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •