Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!
Nažalost, nisam nikada nosio sat na farbanje, ali znam da je moguće prefarbati cifer. Viđao sam takve satove na pijacama i u oglasima, premda retko. Nadam se da među forumašima ima nekoga ko je to radio.
Možda je bolje kupiti isti takav sa dobrim ciferom, pa ga prebaciti na postojeći sat. Nažalost, ne znam cene, ali ću pitati svog časovničara ovih dana, pa javljam.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
U slučaju mog komandirskog odgovor nije od koristi. Radi se o satu ( ili brojčaniku) proizvedenom u samo 100 primeraka u povodu prve pobede KAMAZ kamiona na reliju Pariz- Dakar 1991. Dobili su ga na poklon učesnici projekta među kojima sam bio. Sat kao sat, precizan je i izdržljiv kao pravi Rus, ali mi posebnu vrednost ima zbog povoda i baš male serije. Stajao je poduže u kutiji i vremenom počeo da dobija braonkastu patinu. Zna li neko ozbiljno rešenje, buvljak ne pomaže!
Kolega je prethodno pominjao ciscenje brojcanika. Ja bih na tvom mestu obisao renomirane casovnicarske radnje mozda neko prihvati da proba. Kazem da proba, jer ishod nije zagarantovan. A zato renomiranu radnju da ako vec ne moze ocistiti barem ne nacini stetu. Inace potpuna restauracija koju koliko zasada znam rade u Rimu, neko je pomenuo Kijev ... Ali to je novac kao vise novih Amfibija.
Bookmarks sajtovi