Bajkeru, kao i obično odličan posao !
Bajkeru, kao i obično odličan posao !
Ne brini Baki, smislićemo nešto.
Da se i ja prikljucim svemu ovome. Ja sam radio restauraciju sata DOXA i URECH. Doxa je u jako zalosnom stanju dosla na sredjivanje. Znoj ju je toliko nagrizla da je bila kao sito i reseto Na jednoj nogici gde ulazi stifna je bilo toliko istanjeno od nosenja da je moralo i da se zavari mala plocica da se ojaca taj deo da ne bi stifna izletela, zatim je odradjeno skidanje ostataka hroma koji je bio na satu pa popunjavanje rupica lotom za varenje kako sat ne bi menjao fizicki izgled i da gubi na obliku. Na jednom i na drugom satu je radjeno RODINIRANJE a ne hromiranje. Rodium ima boju belog zlata i dosta je skuplji od hroma ili nikla.
Na satu URECH je skidana pozlata i jos jedna jako tvrda legura koja je bila ispod te pozlate. Pa sam morao da koristim ozbiljnija sredstva skidanja tog sloja pa su ostali neki sitni tragovi posle na samom mesingu od cega je bila izradjena kutija. Sat pre procesa rodiniranja mora da se dovede u savrseno stanje jer rodiniranje ili bilo koji drugi proces prekrivanja metala drugim metalom ne pokriva ogrebotine ili druge nedostatke.
Nadam se da sam malo pojasnio zainteresovanima postupak restauracije ova dva sata.
Ocekujte ovih dana nove fotke jos jednog Junghans-a koji je vracen iz mrtvih
Samo da potvrdim da sam apsolutno zadovoljan time kako je urađena doxa, a i da je časovničar rekao da je posao obavljen kvalitetno.
Ovom prilikom bih poželeo Đorđu dobrodošlicu na forum. Svi oni koji su pitali za čarobnjaka koji satove vraća iz mrtvih sada mogu da mu se obrate i direktno.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
majstore dobro doso
Imenjace,dobro dosao.
majstore dobro nam dosao pozdrav iz MK
Proveren majstor sa kojim cu uskoro ponovo raditi nesto, samo dok legnu stipendije
Dobrodosao ti nama! Vrlo je lepo imati takvog majstora na forumu. Sve pohvale za dosadasnji rad, i zelja da posla bude jos vise, a sudeci po zadovoljnim musterijama bice ga puno.
Bookmarks sajtovi