Fino, fino odrađeno. Čime i kako je polirano?
Očekujemo nove fotografije, novih radova.
Pozz!
Dobrodošao na forum i moje čestitke na uloženom trudu za restauraciju Longinesa. Bravo, samo napred
I mene zanima cime si to uradio? Aj za pastu bi se i snasao ali me zanima sa cime si polirao, jel neka cetka u pitanju ili si krpom iz ruke i da li si koristio vodenu smirglu pre finalnog poliranja. Posebno me zanima tahnika posto vidim(ukoliko dobro vidim) da je narukvica "brusena" a kuciste "polirano" ili mi se cini?
bravo druze moj samo napred ako ti treba pomoc oko smirglanje zovi me
Ajd da probam da odgovrim na pitanja,
procitao sam na forum da mnogo koriste smirgle za poliranje ,to nije moj nacin na poliranje ,
ja licno koristim profi alat za poliranje , sam vremenski proces za ovaj sat do sada je bio 14 sat t.j 3 dana, prvi dan
je bio 8 sati ,i sledeci 2 dana po 3 sata,samo restavriranje nije jos zavrseno,ne znam koliko se vide ali ima jos neociceni delova na sat.
Poliranje koj radim je sam klasican nacin sa tvrdom pastom i alat za poliranje ,ali pred sam prosece poliranje je sredjivanje na sat od ogrebotine ,i nakon svaka fizicka obrada delovi ode na ultasonic ciscenje i do 20 minuta zavisi u koja faza je .
I da odgovrim na pitanje izmedju remen i naruvice nema razlika kada se gleda uzivo zavrsno su polirani i narukvica i kuciste
ali razlicite forme na remen i kuciste
dobije se razlicite slike jer sama svetlos i refleksija pada pod razlicni uglovi i se dobija takav izgled na slike,nakon poliranje mnogo je tesko da se odradi dobra slika.
Ako neko zeli da se bvavi ozbilnjo sa ovom najpre treba da nabvi dobar alat,i posle sve samo po sebe,
za profi alat za pocetak da se radi sve kako treba potreno je od 1000-1500 e
zavisi stace da kupi i sta zeli neko da radi,ja konkretno stvari nabavljujem iz nemacke posto sam u mk i to ne mozem da najdem u slobodna prodaja,u srbija koliko znam ima neke sajmove za juvelire i casovnicare,pa mislm da neke firme izloze tamu profi alat,lepo bi bilo kad je ko ima interes da poseti.
Uskoro pocinjem nova restavracija na Omega Seamastes Automatik evo slie od sata,kupen na limundo,cekam da dobijem po posti pa da pocnem sa rad.
evo slike od sat kad pocnem sa njega okacim slike ,nadam se da ce izaci lep sat od njega
Evo jedan klip kako se radi profesioalno polranje na sat Breitling
ali ni od blize nije pokazan celo proces ,to treba da razumete posto neka ovakva radnja naplati debelo za da restavriranje Breitling
tako da i ja ne mozem sve koraci da pokazem nesto ostane mala tajna
Baronn, dobrodošao na forum i svaka čast za sređivanje tog Longinesa koji je bio u katastrofalnom stanju.
Sa nestrpljenjem očekujem fotografije sređenog cifera, kao i fotografije restaurirane Omege, i ne sumnjam da ćeš i tu odraditi odličan posao.
@watchmag01
Hvala na fotografiji mehanizma zidnog sata, to je nešto što se zaista retko viđa.
Bookmarks sajtovi