Prvo bih želeo da se unapred izvinim ukoliko sam promašio podforum, ovo je možda moglo i na dodatnu opremu dole...
Raspolažem sa Omega Seamaster Chronostop satom model 145.007 koji mi je ostao od oca. Zadnjih 4-5 godina sam se stalno razmišljao kako bih mogao da ga generalno regulišem. Negde 2008 sam rešio da ga sredim koliko je to moguće. S obzirom da sam tad znao da je sat praktično stajao desetak godina, uz dosta muke sam našao sajdžiju koji je popravio evidentan problem koji je postojao sa sekundnom kazaljkom, očistio, podmazao, i uopšte sredio koliko je to bilo izvodljivo bez originalnih delova.
Problem koji je od onda ostao je što je sat na nekoj katastrofa metalnoj narukvici koja je tanka i potpuno neodgovarajuća tako da ga ja u međuvremenu nisam uopšte nosio povremeno razmišljajući kako da rešim taj problem. Uz malo guglanja u jednom momentu sam izbunario da originalna metalna narukvica ima oznaku 1170. S obzirom da u tom trenutku (a koliko znam ni danas) paypal ne radi, a da bi jedna od mogućnosti za kupovinu iste bila eventualno ebay (a i tamo koliko sam video te stvari nisu baš jeftine) celu tu zezanciju sam ostavio za neko drugo vreme.
Ono što me sad prilično nervira je to što sat koji radi skuplja prašinu u fioci. Padalo mi je na pamet da stavim neki kožni kaiš, ali u koju god radnju sam ušao izbor se svodio na neke kaiševe od 600-900 dinara koji vrlo jeftino i bezveze izgledaju. U jednom momentu mi je palo na pamet da kontaktiram ovlašćenog distributera i da pitam koliko bi koštao originalni omega kaiš od 22mm ali su me oni ako se dobro sećam otkačili kada su čuli da je u pitanju sat sa kraja šezdesetih.
U suštini, interesuje me gde bi mogla da se kupi bolja (skuplja) kožna narukvica, idealno bi bilo da ima neki malo veći izbor. S obzirom na veličinu i sportski stil sata bilo bi dobro da bude neka malo deblja i masivnija. Alternativna opcija koja mi je pala na pamet je klasičan NATO strap, negde na netu sam video slike sata u toj varijanti i dosta je dobro izgledao. Opet, gde bi se to moglo nabaviti ovde u 22mm veličini. Bilo bi lepo da ja to sredim da mogu da ga nosim, šta god bilo posle sa tim planom nabavke metalne narukvice.
Pozdrav svima, i unapred hvala!
Bookmarks sajtovi