Moze da se desi da kazaljke kace negde, pa se zaglave u tom polozaju. Desava mu se da je kvalitet istog dosao do izrazaja, nazalost.
Moze da se desi da kazaljke kace negde, pa se zaglave u tom polozaju. Desava mu se da je kvalitet istog dosao do izrazaja, nazalost.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Dobro vece,
Potrebna mi je gumena originalna narukvica za ovaj sat. Da li znate gde mogu kupiti kod nas?
Pocela je da puca i to na onom kracem delu pa mislim da nece jos dugo.
Kod nas pogledaj da nema Sense, a ako oni nemaju pogledaj u S&L.
Ako oni nemaju ili ako je cena visoka, ne gine ti porucivanje preko interneta.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Pozdrav svima,
Nadam se da nisam promasio sekciju, ipak ako jesam molim moderatora da post izmesti na pravo mesto.
Sticajem okolnosti kupio sam pomenuti Vostok GAZ 14 oznaka modela 2426-5609060 (slika ispod).
Sat je generlano OK medjutim muci me sekundara. Kada se obrati paznja na sekundaru moze da se primeti da njeno kretanje nije ravnomerno, odnosno da u nekim trenucima ona ubrza a u nekim uspori. Ako sat protresemo sekundara zna da stane na trenutak odstoji i onda brzo nadoknadi propusteno vreme.
Sat neko vreme stoji u kutiji za navijanje i za mesec dana je izgubio 2 minuta sto misim da je ok, iako se u satove slabo razumem. Gledao sam po internetu i ljudi su se zalili na ovaj problem ali niko nije dao objasnjenje ili resenje.
Sat nisam kupio kod nas imam garanciju ali u zemlji gde sam ga kupio. Interesuje me da li je neko cuo ili se susreo sa slicnim problemom i da li zna neko da li ovde ima neki servis za Vostok.
Hvala na pomoci,
Pozdrav,
Imam sličan problem kao kolega iz posta iznad na svom vostok "frenkiju", tačnije primetio sam da ponekad sekundara kao da proklizava, tj ne ide "uzbrdo" u zavisnosti od položaja ruke, a isto tako naglo sklizne kad se okrene tako da je pravac kretanja nizbrdo(uvek je kretanje u ispravnom smeru). Ono što je zanimljivo je da sat radi tačno i kad se sekundara ponaša normalno i kad proklizava. Prvo sam mislio da je u pitanju nedostatak snage, ali se dešavalo po samom navijanju sata(inače sa jednim navijanjem sat radi oko 40h), rekao bih da je neki problem sa ključem, jer uglavnom problem rešim prilikom vađenja i vraćenja ključa. Ne znam da li je neki ozbiljan kvar u pitanju, planiram da nosim sat kod lokalnog sajdžije, pa me interesuje čisto da budem upućen kako me ne bi lagao majstor ...
Mora biti neki bug- rus je u pitanju! 😁
Imala sam taj problem na mom komandircu, kod mene je bio u pitanju anker. Citala sam u to vreme razne forume, moze biti vise razloga za taj problem koji uopste nije tako redak kad je Vostok u pitanju.
Isti slučaj je i kod jedne moje Amfibije...
Ja to doživljavam kao deo njene ličnosti
Mislim, nisam ni ja savršen pa da to zahtevam od svih i svega u mojoj okolini.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Ista stvar se meni dešava na VE Arktika. Sekundara ne klizi već ide u manjim ili većim skokovima ponekad. Nosio sam je kod časovničara zbog drugog problema pa usput pitao i za to. Odgovor je bio da je to prilično uobičajeno za ruske satove, može se srediti ali je petljancija koju je on smatrao bespotrebnom. Meni lično ne smeta. Kao što Vladan kaže, deo ličnosti.
Ima na WUS-u tema kako se to resava. Oni to zovu jitter.
Bookmarks sajtovi