L633
Da li ga nosiš dnevno bar 8 do 10 sati ?
Da nisi namestio sat tako da se datum menja, umesto u ponoć, u podne ?
L633
Da li ga nosiš dnevno bar 8 do 10 sati ?
Da nisi namestio sat tako da se datum menja, umesto u ponoć, u podne ?
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Dali moze da dojde do poremetuvanje na rabotata na casovnikot (vo mojot slucaj pocna da zaostanuva) ako e izlozen na povremeni udari ? Ili pak stanuva zbor za slaba baterija?
Moze lako da se desi da kasni zbog slabe baterije.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Pozdrav narode,nov sam na forumu i potrebno mi je misljenje nekog strucnog..pre neki dan otkacila mi se sekundara na seiko automatiku 7005-2000r, casovnicar mi je to naravno lako vratio u normalu uz konstataciju da je malo pritegao,od tada sat ima zaostatak vise od minut dnevno.Postoji li mogucnost da je to zbog toga?
banejemc
Pozdrav i tebi.
Postoji mogućnost da sekundara blago kači o kazaljku ispod ili o staklo sata i da tako pomalo usporava.
Pitanje je i kako je sekundara prvobitno spala?
Ako se to desilo kao posledica nekog udarca - razlog kašnjenja se može tražiti i u tome.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Vladane iskren da budem ne secam se da sam napravio bilo kakav nagli pokret kojim bih izazvao spadanje sekundare ali ne bih smeo ni da se zakunem i da nisam..pretpostavljam i ako je to u pitanju,to ne bi predstavljalo prevelik problem casovnicaru koji zna svoj posao..
a zaboravih da kazem mislim da sek.ne kaci ni staklo ni kazaljku ispod..
Kada je sat poslednji put čišćen? Ukoliko nije dugo čišćen, možda će mu i to biti potrebno. Ako je problem samo kašnjenje, to se brzo i lako može regulisati kod časovničara.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Hvala Neso,moguce da nije dugo ciscen kupio sam ga polovnog, ali u odlicnom stanju..Imas li predlog za casovnicara na NBGD-u ?dolazim tamo u subotu ujutro
Bookmarks sajtovi