Hvala kolega sky
Hvala kolega sky
Postovani,
Radi se o ruskom navijacu ZIM. Radi prilicno tacno medjutim sekundara vrlo cesto udara u mestu i ne ide iako satni mehanizam vrlo fino radi i minutna i satna kazaljka rade besprekorno.
O cemu se radi sa ovom sekundarom, nije li labava na osovini ili je nesto drugo. Desava se da udara u mestu pa cak i nazad da krene a onda poludi i krene prebrzo napred. Kao da je magnet neki, ne razumem. Sat pokazuje tacno vreme i ne utice mu ovo na tacnost
zaprljan je step motor
Hvala ti puno.
Послато са GT-I9060 уз помоћ Тапатока
Ne treba goreti u zelji, s'vremenom sve ce doci...
Postovani, imam nekoliko pitanja -
baterija mi se na Festini 16488/5 brzo prazni, 7-9 meseci traje. Da li je to normalno? Takodje dodatno pitanje - sam sat je hronograf, ali sekundara klasicna ne okrece se vec radi unutrasnja stoperica, ona kao mala? Da li je kojim slucajem kod ovog sata zapravo to normalno, a da ja veliku sekundaru pokreceklm kao stopericu zapravo, tj da je to zapravo stoperica?
Medicinar
Manje-više dobro si shvatio.
Sekundara je u malom podbrojčaniku i ona stalno radi a velika pripada hronografu i radi samo kada je aktiviraš.
Ako u sat stavljaš kvalitetne baterije i ne igraš se po ceo dan sa hronografom baterija bi trebalo da traje bar duplo duže.
Sa kineskim baterijama to je očekivano vreme rada.
Poslednja ispravka: VLADAN P (23.2.2018. u 14:47)
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Ma ne igram se, a baterije sam kupovao u lokalnoj zlatari po relativno visokoj ceni, izmedju 300-500 dinara(na internetu nasao sam da su oko 130 u nabavci). Ne bih se usudio da u sat stavim kineske baterije.
Imate li neko provereno mesto za kupovinu i zamenu baterije u Novom Sadu, bas bih voleo videti da li zapravo doticni zlatar vara ljude? Cena baterije mi nije bitna. P.S. Hvala na brzom odgovoru 😊
...navijanje mehanickih satova... jednom davno moj je deda kupio dzepni sat. Doneo iz nemacke dedin komsija, tanis, nista narocito preskupo ali ipak dovoljno da spada u prvoklasne satove srednje kategorije. Prodavac nemac je napisao na papiru da se sat samo jednom u mesec dana navije do kraja i to tako da se broje obrtaji krunice. Ostalih trideset dana navijati za tri obrtaja manje od punog. Tako se cuva opruga u ono vreme skup deo. Danas iako pukne vest majstor je promeni za deset minuta bez vadjenja mehanizma.
Bookmarks sajtovi