A, pogresno sam razumeo postavku zadatka
. Mislio sam da su markeri bili ispupceni i da su se odlepili. Sad vidim da su otprilike istog fonta kao i moji. Ko sto kolega skydrummer rece farbao sam bezel na orientu.
Ja sam prvo probao akrilnom bojom. Nije bilo lose ali nije bilo ni sjajno. Onda mi je casovnicar Simovic iz NS "prodao foru". Preporucio mi modelarske boje, mislim da sam ih uzeo u deksiku, prodavnici igracaka, imaju mali milion nijansi. Usput uzmi i aceton. Oko 200-300 dinara je mala konzerva. Obicno na poklopcu mozes da vidis kako izgleda osusena.
Ocistis ostatke stare boje acetonom. Naneses boju, mozes i zasiljenom cackalicom, ne moras da budes precizan, ionako ce se verovatno preliti preko ivice. Sacekaj 1 dan da se osusi boja, mozda i 2, sad kad pogledam sliku deluje da su podeoci duboki.
Glavno - ne pipaj prstima dok se ne osusi
. I za to mi je prodao foru - nanesi boje na neki papir ili karton pa tu proveravaj suvocu.
Kad se osusi, aceton i stapic za usi ili krpica i brzim potezima predji preko viska farbe da bi visak spao. Rezultat treba da bude odlican. Za slucaj da nisi zadovoljan - ponovi. Ja sam moj bezel farbao 3-4 puta, nije da je bilo lose samo mi je bilo interesantno da farbam
.
U principu, sve kao sa koleginog linka, samo sto kod mene struganje viska boje nije dalo dobar rezultat pa sam morao da ofarbam opet pa acetonom.
E da, posto nisam bio siguran da li ce nova boja biti ista kao stara ja sam iskopao boju sa svih markera i onda farbao ceo bezel. Moj ti je savet da i ti tako uradis, bice lakse i za farbanje a i posle za ciscenje viska farbe. Koristio sam iglu da iscackam farbu.
Ako pogresis - skini skroz staru farbu. Probao sam i da dofarbam - nije licilo ni na sta
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Bookmarks sajtovi