Pa osovina je okrugla, moze da se pometiti sekundara stepen dva napred nazad, nego treba pogoditi da pada tacno u podeok, posto je verovatno kvarc u pitanju
Pa osovina je okrugla, moze da se pometiti sekundara stepen dva napred nazad, nego treba pogoditi da pada tacno u podeok, posto je verovatno kvarc u pitanju
Ili izvadiš bateriju dok nameštaš sekundaru
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Prvo se posavetuj sa nekim od casovnicara, da li ima delove i da li bi se prihvatio posla. Sve se moze srediti, ali prvo se dobro raspitaj posto bi to kostalo. Ja sam skoro na svojem radio servis i menjao staklo i to me je izaslo nekih dodatnih 80-ak eura.
p.s. Sta god da radis, nemoj polirati sat. Sat ima 40 i kusur godina i neka nosi svoje ogrebotine. Staklo novo da, komplet pranje da, samo nemoj metalne delove polirati.
Pozz,kolege,imam jedan sat iz 40 ih godina,krunica me zeza.Ovako,ako moze neko ko se razume da mi pomogne.Nece da se navije,kao da nesto blokira krunicu,malo uspem i sekundara krene i to je to.Da li neko zna u cemu je problem? Da li mogu to sam da resim ili da nosim kod sajfzije.Hvala.
Treba mi pomoć. Imam Citizen eco drive sat. Danas podešavao datum i malo podesio vreme. I nisam vratio dugme, ne znam kako se zove, na mesto. Posle dva sata primetim i gurnem dugme nazad do kraja. Sat radi tačno. Međutim sekundara ne otkucava na svaku sekundu kao što je normalno nego na dve sekunde. Da li će se samo po sebi vratiti na normalu ili moram nešto da preduzmem?
Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka
Ostavi ga par dana na suncu. Kao što kolega reče to je indikator da je baterija slabo napunjena, da ne kažem prazna.
Za slučaj da rešiš da ga puniš ispod sijalice - nemoj . Puno je bolje ostaviti ga na sunčevoj svetlosti, par dana, čak i po ovako tmurnim danima.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Bookmarks sajtovi