Strana 260 od 261 PrvaPrva ... 160210250256257258259260261 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 2.591 do 2.600 od ukupno 2605
Like Tree1064Likes

tema: Pitajte časovničara

Mlađi član
    Član od
    21.10.2011.
    Lajkovi
    422
    Reputacioni uticaj
    14

Određen forumom Re: Pitajte časovničara

Pozdrav, da li neko od casovnicara ima marker 12 za ovu 5icu? Kalibar je 7009Pitajte časovničara-img_20240331_144911.jpg

Član
    Član od
    27.2.2013.
    Lajkovi
    384
    Reputacioni uticaj
    13

Molim sve ljude ovde koji znaju ili imaju neko svoje mišljenje da odgovore.
    Posedujem sat eco-drive i često ga izlažem suncu (na otvorenom suncu), pa me interesuje, kako to utiče na luminaciju kazaljki? Da li je češće izlaganje sata direktnom suncu šteti luminaciji sata, da li će vremenom luminacija biti sve lošija i lošija ili to nema nikakve veze sa tim?
    Razmišljam ako to nije dobro za sat, možda je dovoljno da sat bude na dnevnoj svetlosti ali ne i na direktnom suncu...
    Molim za informacije.
    Pozdrav

Počasni član Avatar korisnika don Alberto
    Član od
    14.12.2012.
    Lajkovi
    28597
    Reputacioni uticaj
    55

Mislim da neće nešto bitno uticati ,ali takođe sam mišljenja da je sasvim dovoljno izlaganje dnevnom svetlu,da ne mora direktno na sunce.
    bokanegra likes this.
    Omega rules !!!

Član
    Član od
    6.10.2017.
    Lajkovi
    490
    Reputacioni uticaj
    8

Ja svoj ne stavljam nikad na direktno sunce. Takođe stoji u fioci po par meseci, onda ga ostavim par dana na prozoru ali ne na dir. svetlosti i nema problema. Inače ga retko nosim.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
    bokanegra likes this.

Član od
    14.12.2012.
    Lajkovi
    28597
    Reputacioni uticaj
    55

Nemoj ga držati u fioci u totalnom mraku. Stavi ga bar na sto,da ima barem veštačku svetlost.
    bokanegra likes this.
    Omega rules !!!

Novi član
    Član od
    16.3.2013.
    Lajkovi
    4
    Reputacioni uticaj
    0

Pozdrav dali mi neko moze pomoci da utvrdim kakva je ovo masina i dali se isplati ulagati?Dimenzija same masine je 36.8mm a kuciste je 42mm bez krunice.Od oznaka samo ima swiss made i 15 jewels,nema kalibar ispod balansa.Molim za bilo kakvu pomoc.Pozicija sekundare je na 9 sati.Cifer nije originalan.Sat mi deluje kao ogroman za svoje godine i voleo bih ga srediti..Pitajte časovničara-napred-19.jpgPitajte časovničara-napred213.jpgPitajte časovničara-nazad-123.jpgPitajte časovničara-nazad5.jpg

Novi član
    Član od
    13.6.2024.
    Lajkovi
    1
    Reputacioni uticaj
    0

Pozdrav svima, imam Casio G-SHOCK GR-8900A-1D solarni sat koji je kupljen nov, u zvaničnoj prodavnici i nošen je povremeno 4 i po godine, ali i kada ga nisam nosio trudio sam se da bude izložen svetlosti. Sat je uvek bio na suvom, nikada nisam plivao ili ronio sa njim, niti je bio u bilo kakvim neadekvatnim uslovima. Nakon tog perioda je iz nekog razloga prestao da dopunjava bateriju, pa je izgubio sve funkcije kako se baterija praznila i pokazivao je samo vreme, dok se nije skroz ispraznila. Kupio sam novu bateriju, jer sam pomislio da je možda do baterije, mada ne bi trebalo da bude, jer solarne traju znatno duže, ali se ništa nije promenilo. Da li je možda neko imao sličnu situaciju ili zna šta bi moglo biti, kao i da li se može srediti? Unapred hvala na odgovorima.

eee
    eee je offline
    Moderator Avatar korisnika eee
    Član od
    27.1.2009.
    Lajkovi
    7546
    Reputacioni uticaj
    162

Najbolje ga odnesi u servis. Laički bih rekao da nešto oko punjenja ne valja

Pretpostavljam da si sam zamenio bateriju. Koju si uzeo?

Jel ovaj model?
    https://www.ifixit.com/Guide/Casio+G...cement./165369

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
    Poslednja ispravka: eee (13.6.2024. u 19:43)

Novi član
    Član od
    13.6.2024.
    Lajkovi
    1
    Reputacioni uticaj
    0

Prvo sam kontaktirao ovlašćeni servis, oni su rekli da ga izložim svetlosti i da će proraditi, a ako nije do toga onda je do baterije, a ako nije ni do baterije da može da bude svašta i da se u tom slučaju verovatno ne isplati popravljati. Izložio sam ga direktnoj sunčevoj svetlosti nekoliko dana i ništa se nije desilo. Poručio sam istu bateriju i odneo kod časovničara da zameni, što je i učinio, nakon toga sam ponovio postupak sa dopunjavanjem, ali se opet nije ništa dogodilo. Čisto sam hteo da proverim da li je možda neko imao neko slično iskustvo i zna u čemu je problem. Nije taj model što ste naveli, ali je sličan, sve je isto samo je na kraju oznaka D, a ne CR. Hvala na odgovoru u svakom slučaju!
    eee likes this.

Član od
    14.12.2012.
    Lajkovi
    28597
    Reputacioni uticaj
    55

Ovaj postupak može ponekad da pomogne:
    Treba kod časovničara odneti sat da rasklopi ceo mehanizam ,jer tada će se on sam na taj način resetovati. Posle kada se opet sve sklopi trebao bi da radi normalno. Ovaj postupak zna da pomogne u većini slučajeva,osim ako ima neko fabričko oštećenje,koje se ne primeti na prvi pogled. U svakom slučaju,odnesi ga kod nekog proverenog časovničara i neka uradi ovo što sam napisao,znači neka ga celog rasklopi i sklopi. Javi kako je prošlo.
    Omega rules !!!

Slične teme

1. Kvalitet alata za časovničare
    By DrAgod in forum Časovničarska radionica
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 24.5.2021., 22:06
  2. Kako postati uspešan časovničar?
    By AleksaM in forum Časovničarska radionica
    Odgovora: 29
    Poslednja poruka: 24.8.2020., 13:20
  3. Nikolas G.Hayek škola za časovničare
    By watchmag01 in forum Vesti, objave