nisam bas siguran, mislim da je Valjoux 22, da je sat iz cetrdesetih godina proslog veka, koji je brend ne znam, a vrlo je moguce da on danas ne postoji, tada je bilo mnogo vise proizvodjaca nego danas
steta sto je sat toliko ostecen inace mislim da vredi i voleo bih ga imati
krunica mi izgleda kao da nije njegova
Mehanizam je Lemania 15 TL. Odličan mehanizam. Njegova verzija 15CHT korištena je, između ostalog, u vojnim satovima. Mehanizam 15 TL ima 17 rubina i radi na 18000 vns. Inače čini mi se da je mehanizam u tvom satu lepo očuvan.
Bilo bi lepo srediti takav sat.
O kom proizvođaču je reč, teško je reći. Rekao bih da je Lemania, Tissot ili Omega , nagađam , mada ne u potpunosti bez osnova.
Poslednja ispravka: skydrummer (27.7.2014. u 0:55)
eto omanuo sam , no rekoh nisam bas siguran, oni su svi slicni
Ništa, idemo dalje.
Trud se ceni.
Pronašao sam staru giroxu mog pok oca. Kod jednog našeg zlatara ću da pozlatim kućište, ali cifer je dosta izblijedio. Da li negdje ima da se nađe nov ili dobro očuvan? Pošto sam početnik izvinjavam se ako moje pitanje zvuči glupo, ali da li se cifer može negdje poručiti da se izradi?
Ovo je slika tog modela sa neta. Aparat mi je crkao a kamera na telefonu mi nije baš neka pa nisam slikao sat. Inače za mene je neprocjenjiv, mnogo mi znači i volio bih da ga obnovim. Radi perfektno.
Bookmarks sajtovi