U pitanju je Slava .
U pitanju je Slava .
Dok se ne javi Sky da probam ja malo da pomognem, koliko mogu.
U pitanju je zenska Slava koju je pravio 2mчz(drugi Moskovski casovnicarski zavod). Mehanizam je verovatno(bez slike nista nije 100% sigurno) na rucno navijanje, sa 17 rubina, najverovatnije cal. 1601. Sto se tice materijalne vrednosti ona je kod ovakvih satova veoma mala, skoro nikakva.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Hvala na kratkom i jednostavnom odgovoru
Stajao je u nekoj gomili nepotrebnih stvari sa jos par Q&Q satova slicnih ovom.
Slažem se sa Rusom. Mehanizam je najverovatnije 1600 ili 1601, sat je bio namenjen izvozu, verovatno iz 70-tih ili 80 -tih godina i koliko mogu da primetim ima hromirano kućište.
Inače taj mehanizam je zbog svoje veličine korišten u ženskim satovima ( što je i za očekivati ) ali i u satovima sa drugom vremenskom zonom.
Primer takovg sata:
O brate mili!
Pozdrav, imam problem sa starim (sa kraja sedamdesetih), mehaničkim Seiko navijačem (model 6602-8050).
Nisam ga nosio nekoliko godina i skoro sam rešio da ga ponovo aktiviram. Kada sam ga navio sat je radio neko kraće vreme i stao.
Odneo sam ga naravno u servis, međutim opet često stane.
Koliko dugo radi zavisi najviše od toga da li sam ja u pokretu ili ne (ako šetam obično ne staje), a ako ga skinem sa ruke najčešće stane posle dvadesetak minuta.
Imam želju da sačuvam taj sat te me interesuje ima li neko od majstora ideju šta učiniti sa njim?
Promeni servisera
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Boxedin
Promeni ....
A neke od servisera možeš naći i ovde-Servisi satova | Svet Satova
ZAJEDNO SMO SKUPA!
To mi je prvo i palo na pamet. OK rekoh, neću kod mene u gradu ni da se zezam sa servisom. Pogledam koji je servis za Seiko, provozam se do Beograda, odnesem ga kod "Vitanova" i objasnim devojkama na prijemu situaciju.
Posle nekog vremena su mi javili da je završen, odem po sat i čim sam stigao kući, skinuo sat da se sredim, imam šta da vidim, opet je stao.
Možda mu ne prija vazduh ovde ponovo nam radi hemijska industrija.
Vratiću ga do njih ponovo ovih dana kada budem uhvatio priliku, za početak.
Interesuje me ima li neko ideju kakva je mogućnost da se sat sredi?
Bookmarks sajtovi