Ne smeta mi, ali me interesuju iskustva. Secam se kad sam sa njim sa +10 ulazio na - 26 stepeni, tad je prvo zamaglio a onda se prakticno formirao led na staklu
Ne smeta mi, ali me interesuju iskustva. Secam se kad sam sa njim sa +10 ulazio na - 26 stepeni, tad je prvo zamaglio a onda se prakticno formirao led na staklu
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Možda ne smeta tebi ali smeta satu
Svakako je vlaga prodrla u sat i treba što pre nešto uraditi po tom pitanju.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Koji sat je u pitanju? Mislim da imaš problema sa dihtovanjem sata i da bi svakako trebalo da ga odneseš kod časovničara.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Help! Da li sam počinio smrtni greh prema automatiku... (kako mi poznanik tvrdi)
Naime, volim da jako protresem jogurt pre otvaranja a, kako sam levoruk, to radim rukom na kojoj mi je sat.
Nisi počinio smrtni greh.
Bilo bi prvi put u istoriji horologije da je sat stradao od mućkanja jogurta. Nije mehanički sat toliko osetljiv (nekada su se i jednostavniji mehanički satovi koristili kao vojni satovi a mućkanje jogurta je najmanja nedaća koja može da snađe vojnika i njegov sat ).
jesam malo preterao sa kategorizacijom (u stvari on je), ali ću od sada da povedem računa, zlu ne trebalo...
Takođe mislim da je u pitanju vlaga u satu i da treba promeniti dihtunge i isušiti sat. Međutim, u satu se nalazi vazduh, sa temperaturnim šokovima vlaga u vazduhu (koji je unutar sata) prelazi iz gasovitog stanja u tečno stanje-kondenzacija. Tada staklo magli čak i ako sat dihtuje. Ako na tvom satu voda ispod stakla mrzne to znači da je sat izložen prevelikom temperaturnom šoku, jednostavno nije pravljen za tako nešto. Ukoliko se sat nosi ispod zimske garderobe ( jakne ) radna temperatura sata je oko 30 stepeni, međutim problem nastaje kada se nosi preko jakne ili kada je sat delimično prekriven rukavom.
Dakle, promeniti dihtung, isušiti sat, zimi sat nositi ispod rukava ako sat i dalje magli kada si na izrazito niskim temeraturama ( pretpostavljam da si ulazio u hladnjaču ) onda sat držati u džepu ili u krajnjoj meri ne ulaziti u hladnjaču sa njim .
Poslednja ispravka: skydrummer (24.10.2014. u 13:54)
Da, hladnjaca je u pitanju. Pretpostavljam da je promena prosto previse zestoka za vazduh u njemu, sve i da nema vlage. Nikada ne magli inace, samo kada izadjem iz kuce/sa fakulteta/ iz birtije na ovo vreme.
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Ne bi smeo po ovakvom vremenu nikako da magli, bar se meni nikada nije dogodilo. Nije napolju -10 a i imas valjda jaknu preko sata. I da nemas jaknu opet ne bi trebalo da zamagli...
Nemam jaknu preko sata skoro nikad. Neprakticno mi je a i lakse da vidim vreme
Bookmarks sajtovi