za No42:
ja mislim da kod amfibije kuciste nikako nije od mesinga.
ovo drugo sto si napisao ima smisla.
za No42:
ja mislim da kod amfibije kuciste nikako nije od mesinga.
ovo drugo sto si napisao ima smisla.
ko drugome jamu kopa sam u nju pada
skydrummer
Pogledao na netu, to je tacno. Onda je Komandirskie od mesinga, a ima modele kao Amfibija?! Mislim da se pod "blagim zatezanjem" misli upravo na normalno zatezanje sa osecajem.
Skinuti prvo taj kao "sabot" zeleni, pa onda gledati sta se pomera kada izvucete i vratite krunicu. To sto se pomera pritisnuti najbolje vrhom cackalice (posto je mekana) i povuci krunicu (veoma blago, ako je potrebna sila onda kljuc nije otkacen). Tako ce se skinuti 99% krunica, ne znam da li ste to probali i da li je nesto specificno sa ovim satom. Sto se cifera tice, tesko da to mozete skinuti a da ne ostetite premaz i doradu na ciferu. Slova na primer su ostampana kao tanka folija, a tu gde je oksidisano tu je svakako pozlata vec skinuta.
da amfibija je tipičan slučaj, isto kao i komandirac jer ona ima drugačiji dihtung i ima prsten, ta gumica se vrlo teško može oštetiti i nisam nijednom još naleteo da je istrošena bila, samo je menjala boju
ima i tema na wus forumu, mislim beše i ovde čak o tome koliko je taj sistem zatvaranja bolji i skuplji nego konvencionalni, ja nisam inženjer, pa ne znam tačno
otvorio sam puno satova koji su bili krvnički zategnuti i koji su imali spljoskanu tanku dihtung gumicu
ččitao sam da je najbolji sistem dihtovanja onaj srafovima na svim uglovima, ali ne kaoo kod g shock modela, nego sa više šrafova, on je neprevaziđen, a potom sledi ovaj sa poklopcem sa navojem
ne znam zašto je napušten, ili barem nije primenjen sistem amfibije
Милан Милановић
Pogledao sam kako to izgleda na Amfibijia-i, svakako je skuplji a i bolji sistem od samo poklopca na zavrtanje. Vise delova, vise geometrije, vise posla, vise para. A i gumica je zanimljiva, donekle slican princip se koristi na podmornicama
Da, to sa srafovima je (naj)bolje, opet u brodogradnji ili sudovima sa pritiskom koriste one ploce sa zavrtnjima gde god mogu. Cilj je da se izbegnu sile koje u najboljem slucaju ne pomazu, a da sto vise sila deluje perpendikularno (ili kako smo mi ucili u skoli, normalno, sto naravno implicira da su neki uglovi bolji od drugih, a jedan bolji od svih - cist uglizam ) na povrsinu poklopca (posto zelimo da povrsina pritisne dihtung prsten, i nista vise).
Poslednja ispravka: No42 (20.9.2017. u 7:56)
pogledaj ako imas cime kroz ovu rupicu desno od kljucica-obicno pise puch. ako tako pise uhvati noktima krunicu i necim tankim pritisni blago kroz taj otvor i onda povuci krunicu. kod kvarca se prvo pritisne pa onda izvlaci krunica...
Milane,ni jedan sat se ne preteze,vec zategne blago (do onog prvog opterecenja) i jos 5-10 posto preko toga .Ako je sat noviji,poklopac je dobar i on lepo leze i zaptiva sa gumicom,a ako je sat star onda bi mozda moralo malo vise da se zategne nego obicno jer je sam po sebi malo pojeden i hoce da puste i vlagu i prasinu. Kasnije ,tokom nosenja se on zakuca od znoja i prasine pa bude bukvalno zavaren. Nije dobro pretezanje zbog dihtunga,to znamo...
Poslednja ispravka: somy (20.9.2017. u 12:24)
Gde u Beogradu uraditi kvalitetno/kvalitetnu reluminaciju sata po mogucstvu u plavoj/plavicastoj boji . podrazumeva se da posle toga sat mora da izgleda fabricki , da se ne vide potezi ruke po brojkama i slicno.
na satu mi je slaba luminacija, pa mislim da je red da ga malo osvezim .
Da li može neko da mi preporuči dobar servis za Certinu u Beogradu? Sat mi je prestao da radi, ja ga imam 7 godina, do sada je radio normalno. Mihajlović mi je tražio 150 evra za servis. Neki savet? Hvala.
Bookmarks sajtovi