Pozdrav, imam problem sa seiko monster-om prve gen. Pokidao sam dihtung sa unutrasnje strane bezela i nosio sam u bg kod vitanova i mihajlovica i nisu mogli da poprave :/
Ne znam sta da radim, ima li jos neki servis u bg-u da je dobar ?
Pozdrav, imam problem sa seiko monster-om prve gen. Pokidao sam dihtung sa unutrasnje strane bezela i nosio sam u bg kod vitanova i mihajlovica i nisu mogli da poprave :/
Ne znam sta da radim, ima li jos neki servis u bg-u da je dobar ?
Mozes li da postavis sliku?
Sta su ti tacno rekli u Vitanovu? Da li su mozda trazili da uradis kompletan servis sata pa u okviru toga i da se zameni taj dihtung?
Pitam zato sto je Vitanov ovlascen servis za Seiko i zamena dihtunga za njih bi trebala biti rutinska stvar.
Evo slike, u sensu sam uzeo sat trebalo bi daj original. Ne znam u vitanovu sta su radili posto nisam nosio licno ja, prvi put su kao popravili pa se opet pokvario i onda drugi put su rekli da ne moze da se popravi. Onda je bio kod Mihajlovica i tamo isto nije mogao da se popravi.
Sat sam pokvario tako sto mi se odjednom nije lepo okretao bezel, i ja uzmem noz i otvorim i vidim da je onaj prsten unutra sto ne da se se okrece bezel u oba smera ispao iz lezista, uzmem vratim na mesto i probam rucno da vratim bezel i pri tom silnom cimanju pokidam dihtung :/
Nez sta da radim da dignem ruke ili da probam jos negde, nervira me sto se ne okrece lepo
Poslednja ispravka: ekser1985 (19.6.2018. u 18:40)
Kako to misliš...inače se bezel na Monsteru okreće specifično. Zbog brtve nema definirane klikove već kao kroz ulje,mekano. Ako ti je to smetalo, ubio si sat bez veze. Brtva ti je inače par dolara na ebayu.
Ako sam dobro razumeo, Vitanov kao ovlašćeni Seiko servis nije mogao da reši problem oko rotirajućeg prstena....
Odnesi kod Kostića (BG) ili Simovića ako si iz Novog Sada.
Neka ti neko od majstora kod kojih si bio kaže šta je tačno nerešivo kod tog sata. Ako budeš u prilici kod majstora uslikaj prsten sa zadnje strane i tu oprugu. Možda bude od neke koristi.
Napisao sam vec iznad, lepo se okretao bezel dok nije prsten unutra sto ne dozvoljava da se okrece (bezel) u oba smera ispao iz lezista, onda je preskakao , i ja sam sam to probao da namestim i prilikom vracanja bezela pokidam gumicu (brtvu ako mislimo na isto) i sad ima malo lufta jer fali gumica logicno i ne okrece se lepo kao pre.
Skydrummer - Ne znam ni ja nista mi tu nije jasno, kod Simovica sam isto nosio rekli su mi da mora za bg.
Kao sto kolega sky rece, najbolje da odneses kod nekoga, da otvore i da ti kazu zbog cega ne mogu. Onda i slikaj problem.
Ako je samo guma popravka ne bi trebalo da je komplikovana. Jedino ako nije osteceno jos nesto na samom kucistu sata ili na samom bezelu
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Datum na satu se mjenja izmedju 8-9 ujutro. Jedan sat sa tim problemom je na bateriju a drugi sa utomatskim mehanizmom. da li se radi o ozbiljnim kvarovima ili je nesto sto se moze nastimati? Unaprijed zahvalan.
KOji je sat u pitanju? Generalno to nije neki problem,moze birti da je neki zupcanik proklizao ili neki drugi kvar,dakle mogu biti par uzrocnika....
Bookmarks sajtovi