Interesuje me ako neko zna, da li periodično ručno nameštanje datuma ( npr. na svakih 2 do 5 dana) može da šteti automatik mehanizmu? Lep vikend svima
Interesuje me ako neko zna, da li periodično ručno nameštanje datuma ( npr. na svakih 2 do 5 dana) može da šteti automatik mehanizmu? Lep vikend svima
Nema razloga da šteti.
Naravno, kao što znaš, to ne treba raditi između 21h i 03 h .
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Ne,samo moras da uradis sledece da nebi ostetio mehanizam:namestis skazaljke na 6h pa okreces datum(i dan ako ima)na jedan dan pre,recimo hoces (danas 3.) da namestis,ti namestis prethodni datum tj 2.(isto i sa danom)pa okreces skazaljke dok se ne promeni datum na 3. i doteras tacno vreme.
PS ovo uputsvo je pod pretpostavkom da ti je sat stao tj da ne radi.Inace ono sto rece VLADAN P.
Poslednja ispravka: dusan51 (3.8.2019. u 14:28)
Vas Rolex impresionira druge,vas Grand Seiko impresionira vas.
Ha,ha, ha moram sam sebe da ispravim.Ova konstatacija pod PS da sat mora da miruje je moja nepromisljenost.Tako je kada covek hoce da radi 5 stvari u isto vreme
Vas Rolex impresionira druge,vas Grand Seiko impresionira vas.
Hvala na odgovorima. Pošto nosim nekoliko mehaničkih u rotaciji, rekoh bolje da pitam
NIsta nece da mu steti,ali i nemoras bas cesto da to radis zbog minutne cevi koja moze da prokliza.I kad podesavas rucno gledaj da to ne radis brzo jer je onda manje trenje izmedju minutnog zupcanika i minutne cevi...
Hteo bih na svom Seiko SNZF17 (Sea Urchin) da promenim staklo (imam ga). Zanima me koliko je komplikovano to da bih odlučio kom časovničaru to da proverim da uradi. Neka preporuka Čačak, Užice?
Ne znam ni da li nešto treba lepiti. Zato mi treba preporuka za nekog ko to može uraditi pouzdano, bez improvizacija.
Bookmarks sajtovi