Narucio sam jedan ovakav instrument pa ću pratiti kako se ponaša u različitim momentima i uslovima. Takodjer sam naručio i aparat za antimagnetisanje. Vidjet ću kakvo mu je ponašanje kad stigne aparat.
Narucio sam jedan ovakav instrument pa ću pratiti kako se ponaša u različitim momentima i uslovima. Takodjer sam naručio i aparat za antimagnetisanje. Vidjet ću kakvo mu je ponašanje kad stigne aparat.
To je ace 1000, ustvari kineski mtg 1000, ista stvar. Model mtg 1900 je dosta bolji izbor za mozda 50 usd više ali ok, dovoljno je i ovo, mnogo znaci i mnogo toga moze da pokaze...
Ako treba neko tumacenje ili pomoc, javi, vrlo rado...
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
znas li da radis sa ovim uredjajem?
da nisi malo pobrko izohronizam sa odstupanjem u radu?
nije tacno. izohronizam je svojstvo balanse ili klatna da u odredjenim granicama velike i male oscilacije postizu jednako trajanje. To je izohronizam,a to o cemu ti pricas je klasicno odstupanje rada mehanizma.
ako ti nesto zatreba u vezi njega javi se
Da, to je po definiciji, koja je malo slozena za objasnjavanje, ja sam pokusao da plasticno objasnim. Sad razmisli zašto dolazi do toga? Da li će idealan bala s sa idealnom spiralom ibidealnom osovinom, u idealnom polozaju i idealno bez trenja u rubinima, raditi beskonacno dugo?
Poslledica izohronizma je upravo ono sto sam objasnio, i desava se upravo zbog toga. Dakle, zbog nesa rsenosti mrhanizma, trenja, zamora materijala, uticaja gravitacije itd...
Da je sve tako kako kazes, balans bi imao jednaku amplitudu tokom celog odmotavanja federa, sto je prosto nemoguće... Naravno da je izohronizam povezan prvenstveno sa spiralom balansa, jer sto je manja snaga koja se isporucuje balansu preko ankera, menja se i frekvencija balansa. To odstuoanje od idealne frekvencije je po definiciji izohronizam. U praksi ces to izmeriti bas kako sam rekao, dakle fulky wound /half wound mainspring, pa vidis razliku...
Za sve to je potreban uslov da je sve ispravno, naravno...
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
Bookmarks sajtovi