Zar i ti, sine Brute?
Potpisujes da treba tako mehanizam da radi, da toliko gubi bph pri opadanju rezerve? Znam da si u prici sa mehamizmima, pa me to dovodi do glavog pitanja. Da li Eta i Sellita rade razlicito, za isti grade nivo?
Pitanje se oslanja na Ivkov1 post, ali on nece da mi zameri, jer smo vec duze u kontaktu, i pricali smo vec o toj temi. Ja sam uradio indeticna merenja ponasanja jednog 2824 i dobio sledece rezultate:
Za prvih 24h malo je zurio, prosek +8s/d
Za narednih 10h malo usporio, i bio na prosecnih 0s/d
Zadnjih 3-4 sata je izgubio 2 sekunde, znaci kad je ostalo manje od 10% rezerve , radio je na nekih prosecnih -12s/d vise manje
Ovo je bezveze nacrtan dijagram koji prikazuje problizno stanje:
Naravno, problem i ovde postoji, u prvim trenucima ide mnogo u plus, kriva ide naglo uvis.Ipak je moj komad star sigurno 5godina, jer se taj sat ne pravi odavno, iako je radio dosta krace jer je stajao na polici, i nije radjen servis nijednom
Ipak, na kraju fabrickih deklarisanih 38h nije pao ispod fabrici deklarisanog minusa od +-20s/d za elabore, i generalno bio malo u plusu, nekoliko sekindi. Pao je verovatno na -20 ili -50s/d posle fabrickih 38h, ali nisam merio.
Naravno, pre merenja full navijen, dial up, i pracenje rada preko aplikacije. Iskreno, iako je ovo dosta dobro drzanje vremena, i nisam bio toliko zadovoljan, a to mi je potvrdio jos jedan clan koji je skoro uradio servis, i evo dole kako njemu radi 2824 posle servisa.
Pogledati uokviren deo, tu je izvrseno merenje, isto full navijen, dialup i ne pomera se sat. Njegov kokretno nema strmu koja ide toliko uvis kao moja na pocetku, i ima malo manji pad na kraju. Ali mi je rekao da se i njegov ponasao kao moj pre servisa. Linija dijgrama bi u ovom slucaju bila skoro vodoravna od pocetka do kraja. Da napomenem jos jednu zanimljivost, kad su u pitanju Seikovi mehanimi, pri opadanju rezerve smanjuje im se amplituda sto je normalno, al ono sto je zanimljivo je da istovremeno skace bph!
Bookmarks sajtovi