Omega rules !!!
Verovatno je reč o sledećem-
Bazirano na iskustvu sa mojim Casio GW 3000.Radi uštede energije, kada se sat ne pomera duže vreme ( recimo stoji u kutiji 10-12h ) automatski se prebaci u mod spavanja. Kazaljke prestaju sa radom ...vreme staje
Uzimanjem sata u ruku ,mrdanjem ,a posebno aktivacijom bilo kog tastera,u tvom slučaju krunice, sat se budi , automatski dovodi kazaljke do tačnog vremena i nastavlja sa normalnim radom.
Naravno,sve ovo važi uz preduslov da sam dobro shvatio tvoju rečenicu ''sat proradi i nastavi da radi kao da nije stajao'' .
Poslednja ispravka: VLADAN P (19.8.2022. u 23:43)
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Kada ga uzmem ne mrda ali kako osvrnem krucinu i izvučem je proradi e sada ne namesti vreme kao da nije stajao tj nastavi tamo gde je stajo.
Čudna stvar, od kako sam ovo napisao na forumu prestao je da to radi tj počeo normalno da šljaka
Još malo ću da pratim sat pa krajem nedelje verovatno kod sajdžije
Sent from my EVR-N29 using Tapatalk
Ponovo se javljam u vezi problematike sa Eco - drive satom. Sat sam nekoliko puta ostavljao na suncu tokom celog dana i radio je dobro. Evo primera od pre par dana. Sat sam u subotu 12.11. ostavio na suncu u periodu od oko 11h do 16h popodne i sat je radio normalno do danas. Ujutru primetim da sekundara ponovo ,,preskače'' po dva polja, što znači da je baterija nedovoljno napunjena. S obzirom da je sat nedavno bio na suncu a i u poslednje vreme ga počesto izlažem suncu, nemoguće da je nedovoljno bio na suncu, već bih rekao da je baterija otkazala.
Molim za Vaša mišljenja na ovo što sam napisao. Mislite li da je baterija otkazala i da je vreme za zamenu? Ujedno Vas i molim da mi preporučite časovničara za zamenu baterije. Sa juga Srbije sam i morao bih ga slati u Beograd, samo me interesuje gde??
Veliki pozdrav za sve forumaše..
Možda je i vreme za zamenu baterije, ali, da li si video ovo sa linka?
Znam da se pominje da sat treba ostaviti 4-5 dana na suncu (da kažeš 40h punjenja na dnevnom svetlu) da bi se baterija skroz napunila. Ti si ga ostavio 4h, to je baš malo po ovome ispod.
E sad, za menjanje, ne znam šta da ti kažem. Nemam nikakva iskustva pa bih predložio ovlašćeni. Nadam se da će se javiti neko sa boljom informacijom
https://www.citizenwatch.com/us/en/e...0full%20charge
General charging requirements for basic analog Eco-Drive timepieces:
Outdoors on a sunny day (100,000 illuminance/lux): 2 minutes for 1 day use; 11 hours to full charge
Outdoors on a cloudy day (10,000 illuminance/lux): 12 minutes for 1 day use; 40 hours to full charge
Moje jedino iskustvo je solarni g shock. Stigao mi pred zimu, baterija na low. Za dan je ušao u medium ali za high je bio preko nedelju dana u prozoru po ovakvom vremenu.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Poslednja ispravka: eee (16.11.2022. u 12:47)
Hvala kolega eee.
Ja sam se vodio ovim što sam pronašao na interenetu u vidu uputstva za meh. E670 koji moj sat poseduje.
Po tom uputstvu piše nekih 9h na suncu da je dovolljno. Ja sam se trudio da uglavnom bude na suncu i samo sam gledao kad je sunčan dan i tad sam ga izlagao suncu. Probaću da ga ostavim kao što si mi rekao nekoliko dana, pa ću videti kako se ponaša..
Javi rezultat. A možda se neko u međuvremenu javi i za konkretniju preporuku za časovničara.
Ako se odlučiš za ovlašćenog, njima je servis u Novom Sadu, čini mi se
Nisam siguran da li je ovdje mjesto za ovo pitanje ako sam promašio temu izvinjavam se.
Treba da servisiram sat sa selita SW200 ( 2824 ) mehanizmom.
koliko se kreću servisi ovog mehanizma - otprilike.
Sat je star 3,5 godina i primjetio sam da rezerva snage se smanjila i da pri slabijoj navijenosti mnogo vise odstupa.
Da li to znaci da je opruga oslabila ili je samo potreban servis.
Takodjer interesuje me da li ulazi mijenjanje opruge u servis ili samo ako je u lošem stanju.
Unaprijed zahvalan na odgovoru.
U Srbiji verovatno između 50 i 100e. Realnije bliže 50 nego 100.
Bookmarks sajtovi