Поштовани,
потребна ми је помоћ у виду савета у вези са аутоматик сатом.
Наиме, купио сам половњак као исправан. Када сам га ставио на руку престао је да ради после пола сата. Мало сам га протресао и прорадио је, а ја га вратио на руку, међутим опет је стао. Навио сам га ручно (одврнуо круницу јер је заврнута за кућиште, и окренуо је за око 5о кругова) и вратио на руку, али је стао. Скинуо сам га и оставио на столу преко ноћи. Ујутру је радио. Ја га на руку, опет стане.
Резиме:
Аутоматик сат ради на столу, а на руци не ради, стаје.
Имате ли идеју у чему је проблем и како да га решим?
Унапред захвалан
Георгије
Imamo ideju. Odnesi kod proverenog časovničara da ga otvori i vidi u čemu je problem.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Mora kod časovničara, nažalost
пада ми на ум, да ли је могуће да је проблем у механизму за аутоматско навијање, тј у тегићу, замајцу? Док исти мирује, сат ради, а чим је у покрету, стаје. Покушао сам да проверим ту мисао тако што сам га механички зауставио (на, по механизам, безбедан начин) и ради и на руци.
Провереног и поузданог мајстора немам, а увде горе, где пише севиси, избацује ми грешку 503.
Може ли нека препорука? Живим у Београду, на Карабурми.
Хвала
Kostić-Dojčinović na zelenjaku, do njega ti je možda i najzgodnije da odeš.
Tegić je samo deo mehanizma za automatsko navijanje. Ako u tom mehanizmu nešto ne štima i ako zbog toga dolazi do zastoja u radu bolje ga odnesi što pre da se ne napravi veća šteta. Nešto tu ne leži kako treba i verovatno blokira druge zupčanike.
Sat je Citizen NY0139-11E, mehanizam Miyota 8204.
Odstupanje je oko +10 sekundi dnevno.
Problem je kada ga nosim za vreme rekreacije, naime nakon oko pola sata plivanja sat ubrza za oko 15 sekundi.
Kada završim sa plivanjem, vraća se opet na onih +10 sekundi dnevno.
Imao sam i ranije automatik satove i nisu ubrzavali tokom rekreacije.
Da li je ovo ozbiljan problem i može li da se reši?
Hvala.
Koja je svrha nošenja mehaničkog sata prilikom plivanja i pljeskanja njime po površini vode? Molim objašnjenje.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Poslednja ispravka: milek (21.8.2023. u 19:26)
Bookmarks sajtovi