Gde u Beogradu osim kod Petrovica moze da se uradi dobar servis na Rolex-u?
Gde u Beogradu osim kod Petrovica moze da se uradi dobar servis na Rolex-u?
Posedujem stari Marvin, kome je oštećen brojčanik, zanima me da li to neko sredjuje, farba ili šta već. Hvala
Zavisi od vrste i veličine oštećenja.
Za taj sat je nesumljivo najisplativije kupiti drugi Marvin sa dobrim ciferom i iskoristiti ga kao donora.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Imam jedan problem. Od pre sedam dana sam postao vlasnik Invicte sa miyota automatik mehanizmom.Znam da imate generalno lose misljenje o Invicta satovima. Sat radi odlicno dok je na ruci dnevno ostupanje je oko 2-4 sek, ali kada se skine sa ruke posle nekog vremena stane. To mi se desilo dva puta do sada i prvi put posle 6 sati od skidanja a drugi put nocas nekih 7 sati od skidanja sa ruke. Kada se malo protrese on nastavlja da radi. Imali ko ideju o cemu se radi i koliko bi kostala popravka. I jos dva pitanja imali ova miyota rucno navijanje i kako da zaustavim sekundaru ako uopste postoji opcija. Evo na ovom linku ima slika FS NIB Invicta Men's Automatic Professional Diver Watch Nadam se da nekog ne mrzi da pogleda slike jer ne mogu da ubacim direktno posto sam na poslu.Unapred hvala
Niko ne staje samo na jednom......
Za automatike koje sam nosio potrebno je bilo više vremena na ruci da bi imao dovoljno rezerve snage do sledećeg dana,mislim da je 6-7 sati premalo. pogledaj i ovaj link :Satovi sa automatskim mehanizmom i navijanje
Poslednja ispravka: nele (23.1.2014. u 9:52)
Pa sad,zavisi koliko se "mlati" sa rukama. Kada sam na moru nosim Mako i garant ga ne nosim više od 6h po danu i uvijek mi radi sutra u jutro. Ali svo vrijeme dok ga nosim ruke su pokretne. Ukoliko se sjedi za računarom,moglo bi biti nedovoljno.
Za juce znam, za ovaj prvi put nisam obratio paznju. Juce je stavljen na ruku oko 13h radio je i nosen do 22:00 a stao je jutros u 4:40. Cim sam ga malo prodrmao odmah je proradio. A interesuje me i ovo navijanje. Kada izvucem krunicu i okrecem, pre brzog datuma na prvo koleno vidim da pomeram nesto u mehanizmu. Ali po zvuku cujem da se okrece velikom brzinom posto nikada do sada se nisam sretao sa automatikom sa opcijom rucnog pokretanja interesuje me da li je to navijanje i kolko sme da se navije. To "navijanje" prvo koleno. Drugo koleno brzi datum. Trece podesavanje vremena.
Niko ne staje samo na jednom......
Ne treba da preterujes sa rucnim navijanjem. Ono u principu sluzi da bi sat iz stanja mirovanja pokrenuo, okrenes par krugova dok ne krene da radi, i stavis ga na ruku.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Sonebg
Trebalo bi da postoji opcija ručnog navijanja i ona se ,uglavnom, koristi za pokretanje mehanizma nakon dužeg stajanja.
Dovoljno je par puta okrenuti krunicu.
Inače,probaj da par dana nosiš sat 10-ak sati dnevno i vidi kako se ponaša.
Ako i posle toga ne bude dočekao jutro...vreme je za časovničara.
Često ume da se olabavi šraf koji drži klatno.(ovo je najblaža varijanta problema)
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Bookmarks sajtovi