Pozdrav narode...
Imam mali problem.
Naime juče sam u poletu entuzijazma rešio da otvorim staru Molniju sa SU 3602 mehanizmom, i malo vežbam presađivanje tog mehanizma u kućište ručnog sata...
Nisam mnogo petljao, rastavljao mehanizam na delove i sl, već sam samo (postupajući po upustvima sa npr. ovog sajta
DC's Watches: Molnija 3602 stem removal), otvorio sat, pažljivo olabavio šrafić koji drži krunicu i navijač (valjda se tako kaže stem), uklonio istu, potom skinuo kazaljke i cifer, pa sve to ponovo zapakovao...
E sad problem je kada vratim krunicu i navijač on više nema dva stepena. Jedan za navijanje, a drugi za podešavanje vremena, već na prvom podešava vreme (okreću se kazaljke)uz pomalo navijanja, na drugom stepenu okreće u prazno...
Očigledno nisam vratio navijač kako treba, tj. nisam pronašao pravo mesto i dubinu na koju ga treba "ugurati", iako on vizuelno dobro stoji...
Može neki savet kako da to odradim...
Drugi problem je što nisam u potpunosti uspeo da odvojim cifer jer je središnji zupčanik sa sat kazaljkom i dalje ostao pričvršćen za njegovu poleđinu... Kako to da odvojim...
Hvala.
Bookmarks sajtovi