"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Stigao mi je sat sa servisa i prvo sto sam primjetio da se ne navija onako kako se navijao prije servisa( lagano bez ikakvih znakova). Sad je teze i osjetio sam u momentu da se okreće teg za automatsko navijanje sata. Na ovom forumu je neko tacno opisao o kakvom problemu se radi ali sad ne mogu naći.
Pa ako se mnogo navija rucno, desi se da vremenom krunica otvdne i okrece se teg, desi se neki problem unutra oko nekih zupcanika, nebitno. Al to ne bi trebalo da se desi posle servisa. Mozda ovi clanovi sto rade servis znaju nesto vise, da li moze nesto da se zezne u servisu
Ako je serviser ručno navio sat pre isporuke, onda daljim navijanjem može da se oseti kretanje tega na automatu.
Prilikom čišćenja sata, dihtung na krunici od kiseline i benzina hoce da se deformiše, pa onda se ključ teže navija pošto gumica ne stoji idealno u odnosu na kanal u kućištu.
Moguće je da prsten ili sistem koji drži mehanizam u kućištu nije idealno stavljen u odnosu na kućište, pa onda ključ dodiruje metal i teže se navija.
Treba proveriti i da li se samo teško navija ili se i teže pomera na pozicijama 1 i 2.
Ako se teže vadi i teže se okreću kazaljke onda mehanizam za navijanje prilikom servisa nije rastvaljen i nauljen kako treba.
što bi rekao onaj u vicu: oslabile mi ruke:-))))
Rekao bih da su reverzni zupcanici za automatsko navijanje podmazani uljem a trebalo bi da se podmazu posebnim sredstvom (Moebius LUBETA V105), koje je mesavina ulja i benzina u razmeri 3% ulja.Ako majstor nema to sredstvo moze da napravi mesavinu od ulja i benzina...U tu mesavinu se potope zucanici (2 kom), i onda montiraju bez dodatnog podmazivanja.
Ako podmazujes cistim uljem(bilo ono i najredje sintaticko), blokiraju jer je suvise gusto i onda vrti i rotor kada navijas rucno...
Nek mi ne zameri neko ako gresim...
Poslednja ispravka: stanis (14.9.2020. u 10:35)
Bookmarks sajtovi