Strana 18 od 33 PrvaPrva ... 814151617181920212228 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 171 do 180 od ukupno 329
Like Tree240Likes

tema: Poliranje sata

Stariji član Avatar korisnika himmelstrider
    Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    23

Određen forumom Re: Poliranje sata

Danas sam probao nesto sa svojim satom, i mislim da moze pomoci svima koji sami pokusavaju da skidaju ogrebotine.

Naime, na mom satu su polirane samo strane kucista, sve ostalo je obradjeno ali je to neko.. usmereno poliranje, znaci niz narukvicu se vide linije, kao kad posle obrade na strugu na metalu ostanu linije. Mnogo blaze na mom satu, naravno. Posto se tu vremenom nagomilalo ogrebotina, uzeo sam klasican sundjer za sudove, i abrazivnom stranom krenuo da trljam narukvicu na suvo. Naglasavam da je abrazivna strana sundjera zacudjujuce agresivna prema celiku, tako da treba vuci u jednom smeru, u mom slucaju niz narukvicu. Bice fine prasine, pa pazite gde radite, i trljajte metal sve dok ne skinete ogrebotine, sto bi trebalo da odradite relativno brzo. Zbog teksture moje narukvice, ova metoda je dala idealne rezultate - nesto izmedju brusenog i poliranog. Svetlost se presijava sa nje u prijatnom maniru, ali nikada ne moze da vam bije u oci ili da sljasti. Ukoliko hocete finis visokog sjaja, mozete da upotrebite stari fazon - vunena tkanina (cilim, recimo, otirac neki stari, oni su bas pogodni) i trljajte do besvesti. Naravno, filc je idealan ali tu treba i alat, kao i razlicita finoca, to je druga prica sasvim.

Moram da ponovo naglasim da je ovaj metod odlican za skidanje ogrebotina, manje agresivan nego smirgla a veoma efikasan, ali NIKAKO ne mozete postici veoma sjajan, "ogledalo" finis. Ako hocete donekle matirane povrsine, mozete da probate, ali ako vam je sjaj cilj, posle skidanja ogrebotina ovom metodom moracete da se bacite na finije metode. Ako vam je staklo akrilno, NIKAKO ne strugati po njemu, stvorice male ogrebotine i postace mutno. Kod mineralnog ne bi trebalo da bude problema, sredio sam bezel i zakacinjao staklo, nema tragova. Radite NA SUVO, svaka tecnost, mast ili bilo sta ce stvoriti grumencice pomenute prasine, i ta prasina ce delovati kao abraziv - i povlaciti velike, neravnomerne linije po povrsini. Sat detaljno obrisite pre pocetka, i operite sapunom posle (samo narukvicu, sat nije preporucljivo kvasiti, a jos manje sapunom)
    Poslednja ispravka: himmelstrider (13.3.2014. u 20:51)
    "Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."

Istaknuti član Avatar korisnika Dragojlovic Darko
    Član od
    4.12.2012.
    Lajkovi
    9742
    Reputacioni uticaj
    247

Pisalo se vec o ovoj metodi, izgleda da je dobra ali kod mene to nesto nece, probao sam na narukvici Seika ali nesto mi nije uspjelo, a strugao sam sigurno pola sata i sve je bilo kao prije
    Ac Milan, il club piu titolato al mondo

Stariji član Avatar korisnika veberz
    Član od
    5.10.2013.
    Lajkovi
    2564
    Reputacioni uticaj
    108

Darko, probaj sa vise sundjera! I ja sam probao pomenutu metodu nakon sto je Jopa preporucio, i dosao do zakljucka da nije svaki sundjer isti Ja sam onomad pronasao sundjer koji je radio stvar.

Stariji član Avatar korisnika himmelstrider
    Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    23

Tacno, mozda je do samog sundjera. Mozda sam trebao da napomenem da sam koristio potpuno nov, suvi sundjer. Neka leva marka potpuno, ali je odradio posao odlicno. Sveukupno sam strugao mozda 10 minuta, i to dok sam gledao seriju... Linije su zacudjujuce pravilno ispale

Mozete li da mi kazete gde je taj Joppin post o ovome ? Voleo bih da procitam neke dodatne informacije o ovome, za sad sam odusevljen efikasnoscu.
    "Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."

Stariji član Avatar korisnika joppa
    Član od
    30.9.2013.
    Lajkovi
    15583
    Reputacioni uticaj
    53

Evo par slika nekih projekticha sa spuzvom za sudje..

Parnis lugovi:

Narukvica hc-a (centralni linkovi):

Kasnije nazad ispolirana cape cod-om:

Amphibia case:

Radio sam jos na smp narukvici i sinn 556 narukvici ali nemam neke prije/poslije fotke..

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    984

joppa da li si ove matirane površine postigao samo sa sunđerom za sudove ili si koristio neke paste i da li si probao možda da matiraš hrom na prstenu Amfibije ?
    Inače odličan posao .

Stariji član Avatar korisnika joppa
    Član od
    30.9.2013.
    Lajkovi
    15583
    Reputacioni uticaj
    53

Thx. Da samo spuzvom. Za amphibiju sam na vrh olovke zaljepio komad spuzve i laganim pritiskom kruzio oko kristala. Trebalo mi je 40-tak minuta. Par puta sam fulao jer su kruzni potezi pa polirao dijamantnim pastama pa ispocetka.
    Bezel mislim da je nemoguce dobro napraviti jer je ispod mesing, sto se vidi na zadnjoj slici.
    skydrummer and himmelstrider like this.

Mlađi član Avatar korisnika pripijat
    Član od
    22.6.2013.
    Lajkovi
    278
    Reputacioni uticaj
    12

Određen forumom Poliranje kucista - brazetli satova

Kao sto tema kaze,poliranje satova tj kucista i brazetli. sjajna stvar za satove koji su stainless celika a pritom imaju ostecenja u vidu ogrebotina. Nije lak posao i vrlo je pipav- zabole vas ledja,boli glava corave se covek vazdan,a da stvar bude gora u mom slucaju satovi koje sam polirao su bili skupi pa se morao strogo paziti na sve delove koji su osetljivi (sva stakla zastiti i paziti na delove koji se ne poliraju). dakle evo par fotki pre i posle a ni to nije konacan rezultat ali cisto da se vidi. Sutra update sa jednim boomba satom

pre pre poosle
    Poliranje sata-longi-1.jpg Poliranje sata-longi-2.jpg Poliranje sata-img_2652.jpgPoliranje sata-img_2659.jpgPoliranje sata-img_2658.jpgPoliranje sata-img_2657.jpg
    vladas, jagos, VLADAN P and 2 others like this.

Stariji član Avatar korisnika Baron
    Član od
    19.3.2009.
    Lajkovi
    5193
    Reputacioni uticaj
    23

Određen forumom re: Poliranje kucista - brazetli satova

U kućnoj radinosti znam savrsen način za poliranje sata. To sam i napisao negdje na forumu. Sve što treba je zlatarska krpica!!! Izgleda kao krpica za naočare, ima je u svakoj zlatari. Sat od nerdjajućeg čelika ispadne kao nov, a nema velike opasnosti za staklo, jer treba vremena da se ispolira. Vrlo jednostavno i za one što imaju dvije lijeve ruke
    pripijat likes this.

Mlađi član Avatar korisnika pripijat
    Član od
    22.6.2013.
    Lajkovi
    278
    Reputacioni uticaj
    12

Određen forumom re: Poliranje kucista - brazetli satova

Siguran sam da pomaze i ta krpica.mada kod vecih ogrebotina nisam siguran bas kako bi to izgledalo. a sat koji cu postaviti sutra je bio mat i izgledao ovako

Poliranje sata-img_2664.jpgPoliranje sata-img_2665.jpg

Slične teme

1. Poliranje stakla na satovima??
    By gorro in forum Časovničarska radionica
    Odgovora: 111
    Poslednja poruka: 5.12.2019., 17:01

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke