Ovaj Longines si odlicno uradio. I svaki koristan savet o poliranju ce dobro doci svima koji krenu i ovakve poduhvate. Mene bas interesuje kako ces ovaj IWC da uradis.
Ovaj Longines si odlicno uradio. I svaki koristan savet o poliranju ce dobro doci svima koji krenu i ovakve poduhvate. Mene bas interesuje kako ces ovaj IWC da uradis.
Hvala,mislim da su oba ispala super. Uzivo gledati ih je sasvim druga prica ,trudio sam se da uslikam ova dva lepa komada sto sam bolje mogao.Iskren da budem ovaj IWC je zasluzeno mocan sat svaka im cast kako ga napravise.
evo slika
i da vas podsetim kako je bilo pre
sve slike su u makro modu napravljene pa je akcenat na detalje. Poliram metal odavno,niklujem oruzija i bavim se iz hobija proizvodnjom nozeva od alatnog celika. Iz licnog iskustva vam mogu reci da je sve moguce ako se covek istinski potrudi i pomuci.al pre toga obratite paznju na rizik i posledice i sagledajte celu situaciju.zastite delove koje ne polirate (staklo,kopca ukoliko je logo laserskim putem utisnut) izolir trakom (ne braon) vec onom crnom za struju . i krenite lagano,paste za metal, krpe vunene carape filcevi itd.
Srecno i hvala
Sat koji je fabricki imao bruseni finis si pretvorio u visoki sjaj?! I to IWC
hahaha e nasmejao si me lepo. sta da ti kazem,covek je tako hteo,p.s nemam ja ove satove hehe
Njegov sat, njegove pare, ali ja se sa takvim satom ne bih igrao
Ovo nikako nije dobro! Ja sam ocekivao da ces izvuci bas tu mat strukturu, zato sam se pitao kako ce izgledati, jer znam da je vrlo tesko doci do tih "cetkica" za te mat povrsine koje su na IWC satovima. Nije nista tragicno, ali sada treba vratiti one povrsine koje su bile mat. Dakle sat uvek mora da bude identican fabrickom izdanju. Inace u suprotnom sat mnogo gubi na vrednosti. Ovo samo shvati kao savet, a posto volis da radis poliranje, samo se potrudi da nadjes i alate za izvlacenje tih mat povrsina i bice posla za tebe i od ljudi sa foruma.
Polako ljudi, ne sekirajte se sve je ok. covek je zeleo da mu sat sija nije ovo Moje.ja isprva nisam zeleo da prihvatim posao skup sat,mat finis hmmm, medjutim prihvatio sam.Razmisljao sam isto kao i svi vi,sto bre da poliram ovo kad ono nisu tamo u shafhauzenu al eto... Sto je bilo do mene ja sam uradio. sto se tice matiranja,imam i za to tehniku koju cu da primenim na nekom komadu pa cu dati ovde neku fotku na razmatranje.
Poštovanje svima, interesuje me da li može neko da mi da informaciju o poliranju titanijuma, reč je o Tissot časovniku. Kome bih mogao da se obratim, značio bi mi savet...
Hvala unapred
Otidji ko nekog zlatara, zamoli ga da ti proda krpicu za poliranje zlata, i onda u kucnoj radinosti poliraj sat kad god hoćeš. Samo pazi, većina satova nema visoki sjaj nego mat finiš, što znači da se oni ne poliraju (tako lako).
Sto se tice onog Schaffhausena, narukvica na mom satu ima slican finis, usmerene linije, ne bas klasican mat. Sundjer, pa odsecnim ali neznim pokretima niz narukvicu (najbolje je skinuti sa sata) sve dok se ne dobije zeljena povrsina. Ja sam ovako uspeo da izuzetno verno vratim originalni izgled. Bezel isto ovaj fazon, samo mali deo sundjera, i polako u krug. A da taj covek nije trebao da polira sat za visoki sjaj, nije...
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Bookmarks sajtovi