Jedan prijatelj mi kaze za poliranje kupi gumicu za brisanje sat u ruke i upri treba da se pokkretom gumice idw u smjeru ostecenja i vrhunski je rezultat skida ogrebotine i sjaj je vrhunski.
Jedan prijatelj mi kaze za poliranje kupi gumicu za brisanje sat u ruke i upri treba da se pokkretom gumice idw u smjeru ostecenja i vrhunski je rezultat skida ogrebotine i sjaj je vrhunski.
Pozdravljam društvo.
Bio bih zahvalan svakome ko mi da informaciju ko u NS radi peskiranje kućišta i narukvice sata od nerđajućeg čelika... Naravno što profesionalnije, ne bih baš mezimče da dam u ruke nekom DIY majstoru sa sklepanom komornom peskarom i pištoljem sa limunda...
Ovih dana sam okrenuo pola telefonoteke i zvao još par ljudi koji se u NS bave tim poslom ali niko ne radi tako "sitne" predmete...
Nisam zvao časovničare jer nisam siguran da li se iko od njih bavi tom vrstom tretmana kućišta...
Čekam još par ljudi da se jave, ali već sam se unervozio...
Hvala unapred.
Teško, ja sam uzeo da uradim brušeni finiš smirglom p2000 i dobro mi ide :-)
Slican odgovor na koji sam u Sarajevu naisao proslog ljeta... kazu, presitan im je to posao. Doduse, nisam ni imao previse vremena da se raspitujem, ali ono par opcija na koje sam racunao zavrsise ovom pricom.
A onda mi forumas Branko isprica kako se jos ovo moze uraditi. Naime, ako znas nekog zubnog tehnicara, ili ti podje za rukom da potkacis kakvu mladu zubarku, lazno se predstavljajuci kao jedan "od njih" - oni koriste fine pjeskare za zube, koje, ocigledno, obavljaju odlican posao i za nas, ljubitelje satova, a to sve, u poredjenju sa smirglanjem, traje cas posla.... (pogledaj kako je odlicno ispao sat forumasa Branka - BrankoD)
Naravno, ovo vrijedi samo ukoliko poznajes nekog iz tog svijeta.
Ili, lagano, vodeno smirglanje, razlicitim granulacijama, pa dok se boje ne rastope... (uz njegovu preporuku da krenem s granulacijom 800, pa lagano ka vecim brojevima, uz "obilje vode", kako on rece, da ne bi ostajali tragovi)
Poslednja ispravka: arch_m (30.11.2014. u 9:40)
KureNS, gosp. Simovic to radi. Upravo mu je jedan sat na "tretmanu". Ali prvo mu odnesi da pogleda i proceni zahvat.
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Pozdrav svima,
Imam jednu tackicu na staklu Tissot t-race sata i to skroz na ivici na onoj lupi, pa me zanima d ali to moze da se skine i kako i da li uopste predstavlja rizik za sat?
Željko
Postavi dobru fotku (u makro modu) oštećenja pa da mudrujemo
Ako oštećenje nije duboko verovatno može da se sredi
Taj sat ima specifičnu ''lupu'' pa ne znam kako stoji stvar sa njenom zamenom.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Dali je moguce sat ispolirat sa purol pastom sat nema nikakva udubljenja vec tragove nosenja .
Moguće je ali predlažem da pročitaš savete u ovoj temi u koju sam prebacio tvoje pitanje.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
raketa-paketa, ajde kolega, molim te, ako sat nema reljefnih tragova. pokušaj sa dnevnim novinama, treba ti 5 minuta,malo jače stisni i trljaj u bilo kom smjeru, pa javi kakav je rezultat
Bookmarks sajtovi