Tu pomoci nema samo celik i zlato moze da se radi,ali ovo su krateri......Ovaj sat je legura mesinga a spolja je niklovan a mozda i hromiran,,,i na njemu je elektro korozija i spoljni uticaji uradili svoje ,posle udarca taj zastitni sloj puca i ljusti se ....znaci nema spasa!!!
Jedino da se rasturi ceo i da se kuciste izmatira i oguli do mesinga,pa se te rupice i ostecenja u mesingu popune dvokomponentnim lepkom ze metal,pa kad se osusi dobro se preslajfuje i ispolira tako flekovano i pripremljeno odnese se na hromiranje i ponovno sastavljnje.....To je najkraci postupak ali nije uopste isplativ,to je restauracija...pozz
Posedujem Swatch IRONY pa me zanima kakvo je njegovo staklo i da li se isplati polirati ga?
Havala unapred...
Poseduje mineralno staklo.
Isplati se naravno, poliranje stakla košta nekih 10€. U Knez Mihajlovoj imaš njihovu radnju i servis, vidi s njima.
Hvala,odnecu da vidim sta moze da se uradi...
da li mozes da mi kazes gde u Beogradu mogu da kupim krpicu za poliranje celicnog sata.
Da li neko zna može li kod nas da se nabavi titanium refinishing pad, ili nešto slično za uklanjanje ogrebotina na titanijumskoj površini u domaćoj radinosti?
Izgleda kao dobra i jednostavna stvar, a sat mi nije jako izgreban samo što ima te sitne ogrebotine koje me nerviraju a dosta su vidljive na dnevnom svetlu...
znam da je reklamiranje nepoželjno ali dali mi možete preporučiti neku radnju u bg-u koja dobro odrađuje poliranje kućišta , u pitanju je seiko 5 star oko 20 godina (i još čuka).oštećene je tipa udubljenja oko 0.5mm tako da su moji amaterski pokušaji poliranja krpom bili neuspešni :sad:
^ nele, poslao sam ti preporuku na PP
No time to lose
vladas hvala na preporuci,pozdrav
Bookmarks sajtovi