Pa ako 2 masinska inzenjera ne znaju sta znaci abrazivno a sta agresivno onda vi slobodno konsultujte razne "izvore" po tom pitanju .
Pa ako 2 masinska inzenjera ne znaju sta znaci abrazivno a sta agresivno onda vi slobodno konsultujte razne "izvore" po tom pitanju .
A jel' itko probao namociti narukvicu u vinskom octu? Ja sam od svog posljednjeg nabavljenog Seika (kojeg mi je poslao autor ove teme, op.a. ) narukvicu dobro natopio u vinskom octu, ocistio sav kamenac i prljavstinu, a zatim ju ostavio neko vrijeme u alkoholu. Ono, za dezinfekciju
op.a. autor ove teme je samo kupio sat za cenjenog kolegu sa kp i odmah mu poslao....nisam ga cak htio ni otpakovati....ono jelte da ne bi nesto zajeb'o.....
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Ntnk
Zdravo kolege!
U principu, svako čišćenje zavisi od toga kakav je "pacijent" stigao. Ranije sam često kupovao satove po buvljacima i veoma često se dešavalo da su bili masni i kaljavi, često i kombinacija ta dva. Kako ima narukvica sa šupljim linkovima, sve to može biti popriličan pakao za čišćenje. Uglavnom, postoji više faza.
Proveriti od čega je narukvica. Ako je nerđajući čelik, sjajno je. Ako je u pitanju pozlata ili neki drugi nanos, priča postaje drastično pipavija. Ukoliko je narukvica zlatna(čistio sam svega par komada, ne volim zlatne narukvice, baš su mi gadne nekako) treba biti još pažljiviji jer je zlato jako mekano, i lako se da oštetiti. Sa srebrom nisam imao neka posebna iskustva.
Izvaditi pinove za kačenje narukvice za sat, po mogućstvu ih zameniti novim, pogotovo ako nisu u dobrom stanju.
Isprati narukvicu toplom vodom i rukama, prstima i mekom stranom sundjera odstraniti sve što može.
Potopiti narukvicu u mešavinu deterdženta za sudove i tople vode i pustiti da odstoji.
Četkicama za likovno, sunđerom i drvenim čačkalicama odstraniti sve što je moguće od prljavštine pa isprati toplom vodom.
Pripremiti UZ kadicu i u njoj odstraniti sitne nečistoće koje su "nedostupne" za konvencionalno čišćenje. Nekada je potrebno i više ispiranja.
Narukvicu osušiti, obrisati suvom krpom pa je onda potopiti u medicinski benzin. Pustiti da odstoji, pa je izvaditi na papirni ubrus i ostaviti da ispari.
Prebrisati magičnom krpom ili onom krpicom kojom se brišu monitori i displeji mobilnih telefona. Posle ovoga trebalo bi da sija
Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!
Nisam spomenuo da je boja sijajuće transparentna posle čišćenja!
Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!
Bookmarks sajtovi