Vec neko vreme imam ideju za ovo, a Vukas me je sa svojim projektom podstakao, tako da se upustam u pricu. Ovo nek bude zvanicna tema projekta
Sto se tice mehanizma, najjednostavniji izbor bio bi Unitas 6497. Pratim oglase u potrazi za nekim dzepnim satom, koji ima mehanizam sa Incabloc-om. Ako neko sa foruma ima 6497, ili je video negde neki dobar primerak, nek se javi.
Posto "B Uhr" treba da ima centralnu sekundaru, razmisljao sam i o odstranjivanju sekundare sa 6497, tako da sat ima samo satnu i minutnu kazaljku. Ali bi onda problem bio sto cifer sa centralnom sekundarom ne bi pasovao na mehanizam kako treba, pa bi moralo nesto da se budzi.
Ako nekome padne na pamet neki drugi mehanizam navijac sa centralnom sekundarom, neka da ideju. ETA 2801 bi bila super, ali pitanje gde je naci za neku ok lovu.
Sto se tice kucista, jos nisam siguran. Ovo je neka skuplja varijanta: 45mm Bead blasted silver grey Watch Case Hamilton 917 921 Unitas 6497
Mada sa 45mm preveliko za moj ukus. Ja bih najradije 42mm, ali vecina kucista je 44mm.
Ovo mi takodje izgleda ok, a dosta je jeftinije:
B-Uhr Pilot Flieger Brushed Stainless steel Watch Case fr ETA Unitas 6497 6498
Pa da cujem ostale predloge i savete...
Bookmarks sajtovi