Pozdrav
Nov sam u "svetu satova" a inace sam veliki zaljubljenik u njih (do sad bar na izgled) a sad sam posle pregledavanja foruma mnogo vise poceo da se zanimam i interesujem za njih kako estetski tako i tehnicki... Nov sam ovde nadam se da cete mi pomoci resiti moju nedoumicu i da mi necete zameriti ako je moje pitanje glupo jer vidim da ovde ima dosta strucnjaka za satove od kojih bih mnogo toga mogao da naucim...
Dobio sam na poklon sat Sector Muški COMPASS 3251907025 - BPM Watch World (SECTOR COMPASS 3251907025)
Taj sat mi se inace dosta dopao ali ima nesto sto mi nije jasno pa nisam siguran da li je to kvar ili je u stvati normalno...?
Radi se o pokazivacu datuma, recimo juce je bio 30 (april) i datum je trebao da prebaci na 1 (maj) a kad je nastupila ponoc sat je promenio datum na 31 (umesto na 1 jer april ima 30 dana a ne 31 dan)
Sad me interesuje da li je ovaj sat neispravan?... ili je to tako na svakom satu da svaki put kad neki mesec ima 30 dana rucno moram da prabacujem datum na prvi dan u sledecem mesecu (odnosno da prebacim brojcanik datuma sa 31-og na 1) jer on to ne moze da radi po automatizaciji -sam??
Ne znam da li je to slucaj kod svih satova ili samo kod jeftinijih (mada ne znam u koju klasu spada ovaj sat voleo bih da mi neko od znalaca objani, kaze..) recimo brat ima isti "problem" sa svojim satom pa me je to dovelo u nedoumicu da vidim o cemu se radi i da li je ok ako nije da se obratim nekom serviseru ili da se pozovem na garanciju jer je sat prakticno nov...
Jer nekako verujem da je to tako na svakom satu koji ima takav datumski brojcanik jer logicki kako sat moze da zna kad je februar koji ima 28 dana a kad recimo maj koji ima 30 dana ili kad je svaka prestupna godina gde februar ima 29 umesto 28 dana ili da zna koji mesec ima 31 dan... ili mozda ipak ima neka memorija u kojoj je to zapisano/programirano....?
Ali da ne lupam glavu zamolio bih da neko kaze i objasni nesto o ovoj temi???
i da kaze nesto o samom ovom satu ako nije problem i naravno ako neko nesto zna o ovom modelu, sve me zanima i svaka informacija je dobro dosla... da bar znam sta imam i da li je ok sat ?
Izvinite ako je pitanje glupo al bio bih zahvalan da mi neko da odgovor. Jer ipak nisam siguran da nije u pitanju neka neispravnost...
Jos jednom se izvinajvam ako je negde bilo gresaka ovde sam pionir i ovo je moj prvi al nadam se ne i poslednji post...
hvala u napred puno pozdrava!!!
Bookmarks sajtovi