16Likes
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 11
Restauracija brojcanika rucnih satova
Pitanje za clanove Foruma ,kakva su vam iskustva u restaoraciji. delimicno ili potpuno
ostecenih brojcanika-cifera.Prvenstveno mislim na cifere skupljih satova Omega,Zenith i slicno.
-
Re: Restauracija brojcanika rucnih satova
Iskreno rečeno, vrlo ih je teško restaurirati. Ja sam osobno odustao od svake restauracije. Radije bi delao generalku na Fapu.
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 11
Ne razumem u potpunosti sta znaci generalka,znacili to da se prakticno radi novi cifer na telu starog.
-
Bilo što radiš vrlo je teško, urediti ga. Obično radiš ono što ti je oštećeno. Nabavi negdje kakve stare pa probaj razno razne korekcije. Kažem ti samo da je bilo kakvo uređenje vrlo teško. Savjetujem potražiti, putem interneta, neoštećene.
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 11
Nokru,hvala na odgovorima.Nisam mislio da sam radim vec da to poverim profesionalcu.Konkretno imam jednu Omegu odlican mehanizam,ali cifer tragedija.Mislim da sam danas,uz pomoc drugara kolekcionara,resio problem.Doneses cifer predhodno skinut sa sata i majstor ga salje negde u inostrastvo,On kaze u Svajcarsku,cena je oko 90E,sto je prihvatljiva cena ya Omegu,Zenith i sl.
-
Jedino sto tako sat gubi na originalnosti, a rezultati cesto ne budu dobri. 90 evra je dosta povoljno za reparaciju. Ja sam za jednog Zenitha trazio opcije. Cena repariranja je bila od 150 evra, pa do 350 evra. Na kraju sam nasao mnogo bolje resenje - NOS brojcanik. Ali do toga se tesko dolazi...
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 11
Pokusacu,pa sta Bog da.Naci dobar cifer za sat star 40-50 god. je prava lutrija.Napravicu probu,ako uspe bice dobar putokaz
za ubuduce.
-
Lutrija jeste, ali prati na netu, svakih nekoliko mjeseci se pojavi, čemu žurba?
-
Obavezno se seti da postavis slike kada cifer stigne. Bas me zanima da vidimo stanje pre i kako je posle ispalo. Ako nije neki komplikovan cifer, moze da se uradi dobar posao.
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 11
U pitanju je Omega Seamaster Cosmic cal.752 sa crno-sivim prstenom na ciferu, umereno komplikovano po mom misljenju
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi