Jel nam trebaju neke specijalne naočare da bi videli slike? Nešto u fazonu onih što daju u bioskopima kada se gledaju 3d projekcije?
Jel nam trebaju neke specijalne naočare da bi videli slike? Nešto u fazonu onih što daju u bioskopima kada se gledaju 3d projekcije?
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Fotke su toliko sokantne da nam mozak automatski blokira sliku.
Vidit ces dragon, poslije sredivanja bit ce sve ok.
Simovic je majstor, madjionicar, ucinio je da sat nestane He works in mysterious ways......
O kakvi ste ne treba vam covek dati povoda, odmah ga osudite
Ostao sam bez baterije dok sam trazio fotografije pre sredjivanja. Evo nastavka.
Dakle sat je ovako izgledao:
U toku sredjivanja, i nakon posla sat izgleda ovako. Moram jos jednom da napomenem da je Simovic odlicno odradio posao, poliranje, ciscenje, sredjivanje stakla je obavljeno vrhunski. Uostalom prosudite i sami.
Zaista predivno!
mogao si i jos neki detalj da slikas ali mislim da mozemo da je G din napravio odlican posao...ne samo kod tebe vec kod svih...
majstor zanata kao sto je i kais mastor pugo za narukvce...
to je kad ljudi rade ono sto voleo da rade i kad su pedantni....
next year at this time I'll be a millionaire
Pozdrav svima,
Vec sam objavio ove slike u drugoj temi, ali mislim da pripadaju i ovde uz par reči o restauraciji.
Prvo malo slika...
BEFORE:
AFTER:
Restauraciju je radio Dojčinović. Zamenjen je pleksi i datumar, očišćene su kazaljke i cifer i urađen kompletan servis (čišćenje, podmazivanje i zamena dihtunga).
Želeo sam da uradi premazivanje kazaljki fosforom, ali nije ga imao. Naime, postoje neke zakonske prepreke pri uvozu fosfora zbog činjenice da je radioaktivan. Na kraju je sastrugao originalni fosfor koji je oksidirao i nije lepo izgledao. Kazaljke su ostale crne, kao i indeksi, i , iskreno, ovako mi se još više dopada! Uvek postoji opcija da se reluminacija uradi naknadno, ali za sada mi je ovako ok.
Bolji poznavaoci Bell-matic-a i oni koji imaju oštro oko primetiće razliku u "finish-u" na before i after slikama. Ovaj model je fabrički gore imao brušeni finiš, a bočno i prsten oko pleksija sjajni. Međutim, kako je celo kućište bilo prepuno sitnih ogrebotina (vidi "before" slike), odlučio sam da ga ispoliram u kućnoj radinosti. Koristio sam Cape Cod krpice za poliranje i prilično sam zadovoljan rezultatima. Naravno, više bih voleo da sam mogao da napravim originalnu kombinaciju brušenog i sjajnog finiša, ali nisam baš toliko stručan. Za sada, pre nego što dobije neki profi tretman, ovako je mnogo lepši nego što je bio pre poliranja.
To je ukratko - to... Verovatno sam nešto zaboravio da napomenem, ali ako se setim edit-ovaću post...
Pozdrav!
@tolarbo hvala sto si ovde postavio slike, stvarno odlicno odradjen posao. I sto rece @milanzmaj to su majstori svog zanata. Takodje vazi i za restauraciju Bell-matica koji je @koska23 postavio. Meni je najlepsi osecaj kada procitam ovu temu i vidim sve te satove koji sijaju nakon sredjivanja. Predivno!
Bookmarks sajtovi